‘L’Home del Paraigua’, al Teatre Monumental de Mataró

Text: Redacció
  • Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

El dissabte 26 de maig a les 21h arriba al Teatre Monumental de Mataró l’Opera Collage L’Home del Paraigua de Joan Martínez Colás.

L’obra es va estrenar el 11 de setembre de 2010 al Gran Teatre del Liceu i durant aquesta temporada 2011-12 està de gira per Catalunya actuant als principals teatres i auditoris i acabarà amb l’actuació del proper 1 de desembre al Palau Sant Jordi de Barcelona amb més de 2.000 intèrprets a l’escenari.

L’obra està inspirada en la vida i obra de Vicenç Ferrer i utilitza un nou format ideat pel propi compositor que es caracteritza per la inclusió de noves tecnologies, la mescla de grups amateurs dins de la plantilla artística professional i la concepció del públic com a element actiu dins de l’espectacle.

L’estil compositiu és molt ric, es pot trobar des d’un fragment inspirat en J. S. Bach, un rap o un fragment de cant gregorià, tot reflectint el moment de la vida del protagonista.

Joan Martínez Colás té la voluntat d’apropar la música a tothom, donant l’oportunitat a estudiants i afeccionats de disciplines artístiques (dansa, música, teatre…) de viure i participar d’una òpera amb una plantilla professional a la seva ciutat i a les següents produccions de la gira. Amb el lema «Llança-t’hi!», s’anima a  artístics i a persones individuals a participar-hi . Només s’ha d’entrar a: www.lhomedelparaigua.com, registrar-se i es troba tota la informació relacionada amb l’acte.

Diferents entitats locals com l’Escola de Dansa Dúnia, Gemma Bartra i Pas a Pas, també la Coral Primavera per la Pau o l’Escola de Música Imma Planas ja han confirmat la seva participació pel 26 de maig.

La plantilla professional de l’espectacle compta amb el cor de cambra MC Cor Barcelona Chamber Choir, el Cor Barcelona Classic Academy i l’acompanya l’Orquestra Centenari i les sopranos Roser Ferrer-Morató i Tatyana Bogdanchikova, el tenor Emili Gispert i Xavier Mendoza com a baríton.

Les entrades tenen un preu de 18 euros i es poden adquirir al Telentrada o a les taquilles del Teatre el mateix dia del concert.

 

Tags:

Comments are closed