Exposició de Punts de llibre

Marta Teixidó.  www.cuadrosenunaexposicion.com
  • Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

L’Associació Sant Lluc per l’art, conjuntament amb Capgròs presenta entre els mesos de març i maig, la quarta edició de la mostra de Punts de Llibre, amb una àmplia participació dels artistes locals. Fins al passat 30 d’abril, es va poder contemplar en l’Espai Capgròs una interessant selecció d’obres, que tindrà continuïtat a la Sala Casal Aliança fins al proper 20 de maig.

En l’edició d’enguany, el Drac ha estat la temàtica a desenvolupar, i es pot qualificar de total encert, tant com a leif motive com l’excel·lent qualitat artística que ha sorgit de la creativitat dels participants.

Tot i una aparença de senzillesa, és en realitat una mostra molt elaborada, no exempta de complexitat, per les limitacions del format, 22×6 cm, que de ben segur ha obligat a molts dels participants a un autèntic exercici d’adaptació. Exhibir de cara al públic una sèrie de peces i que totes cridessin l’atenció de l’espectador, és una fita única i aconseguida.

Noms com els d’Antoni Luis, Manuel Morral, Pep Domingo, Mariano Ceballos, Josep Codina, Nella Van Schaik, Mario Pitarch, Esther Aliu, David Vergès, Perecoll, Carme Bufí, Montse Poch, Marta Duran, Pau Viader, Manuel Contreras, i un llarg etcètera, membres actius i artistes de la Sant Lluc, varen omplir les parets de l’espai expositiu, formant un conjunt harmònic i artístic, que va realçar les petites obres exposades.

Dracs de tota mena: expressionistes, realistes, divertits, sinuosos, misteriosos, estudiosos, murris i entremaliats, ferotges, reivindicatius, identificatius, romàntics i passotes, però sobretot, vitalistes i cridaners, realitzats en base a un infinit joc d’estils, traces, cromatismes i tècniques mixtes, excel·lent aplicació del dibuix, però amb domini inqüestionable de la figuració, han proporcionat una expressió artística, d’una plasticitat absoluta, alhora que permet adquirir obra d’autor, a preus absolutament raonables i accessibles.

Una magnífica idea, amb quatre anys de vida, que des d’aquesta columna d’art, s’encoratja a la seva continuïtat, i que fins i tot, pugui ser ampliada a altres participants catalans, per tal que algun dia arribi més enllà de les fronteres del principat, i que el nom de Mataró i el seu art, sigui difós arreu, com un símbol més de la ciutat.

Comments are closed