Wesley Law guanya el Torretes de Fotografia i els germans Esteban Alenda, el de cinema

Text: Festimatge
  • Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

El fotògraf irlandès Wesley Law s’ha guanyat la confiança del Jurat pel seu especial tractament del paisatge. Els realitzadors madrilenys José i César Esteban Alenda han guanyat el premi al millor curtmetratge per “Matar a un niño”, una obra intensa que ja havia estat nominada a un Premi Goya aquest mateix any.

Durant tot un mes, el Festival de la Imatge de Calella ha inundat el municipi maresmenc de fotografia i de cinema i es consolida com l’única cita que conjuga aquestes dues disciplines a tot l’Estat. Les exposicions i les projeccions de curtmetratges han rebut una bona presència de públic i professionals. S’han pogut veure fins a 500 metres lineals de fotografies en gairebé 30 exposicions i més de 70 curts de cinema. A més, Calella ha estat la seu de la 39a Trobada Internacional de Cinema en 9’5, un format que està rebent un nou impuls amb treballs que utilitzen aquest material d’arxiu.

Xavier Rigola, el president de Foto-Film Calella, l’entitat organitzadora del FESTIMATGE, fa un balanç molt positiu d’aquest mes en el qual Calella ha estat la capital de la imatge. “Ha estat un Festimatge exitós a tots els nivells, tant d’assistència de públic, com de qualitat o de crítica. La gent que ha passat per les exposicions està contenta. A les projeccions hem notat més espectadors del normal”. Rigola creu que  “l’èxit del Festimatge ens obliga a ser més exigents cada any. Ja és un Festival que la gent busca i cada vegada ens exigeix més. Cal dir coses més interessants perquè no ens podem aturar. Hem de pujar un esglaó més, encara que suposi un nivell més econòmic i de feina”.

Xavier Rigola destaca la importància d’haver aconseguit aquest any ser un dels pocs certàmens estatals que tenen el suport de la Federació Internacional de Fotografia (FIAP): “El Premi Torretes ja està situat a tots els fòrums internacionals i això ha augmentat la seva qualitat, molt més que fins ara”.

A la Gala de Cloenda hi han assistit convidats com Victòria Bermejo, guionista guanyadora d’un Gaudí pel documental “Barcelona, abans que el temps ho esborri”; Josep Maria Forn, director de cinema; Tino Soriano, fotògraf del National Geographic; Josep Maria Queraltó, membre de l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España i Membre d’Honor de la Acadèmia del Cinema Català; a més de Montserrat Alcoverro i Ferran Lahoz, actors i membres de les Acadèmies catalana i espanyola de cinema.

Comments are closed