Roden a Sarajevo ‘De Bòsnia a l’ictus’

Text: Redacció
  • Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Una productora de Malgrat de Mar va traslladar la passada primera setmana d’abril un equip a Bòsnia i Hercegovina per continuar amb el rodatge d’un documental que estan preparant a l’entorn de la figura del fotoperiodista Miquel Ruiz. El documental ‘De Bòsnia a l’ictus’, a càrrec del director malgratenc Vicens Tomàs i el realitzador Pep Boix, fa un acurat repàs de dues experiències vitals de Ruiz i que formen part de la seva trajectòria personal i professional.

La primera part explicarà les vivències del fotoperiodista gironí quan al capdavant de l’ONG ‘Fotògrafs per la Pau’ va viure aquella guerra, ara fa vint anys, sempre convivint amb la població bosniana. Aquest primer capítol també acollirà el seu esforç per dur refugiats cap a Catalunya posant en risc la seva pròpia vida i el nombrós ajut material de tota mena – fins i tot vaques – que va poder dur cap a la zona del conflicte gràcies a la solidaritat catalana.

La segona part d’aquest treball audiovisual acollirà l’afany de superació del mateix Ruiz després d’haver patit un ictus cerebral ara fa un any i mig. Aquest nou bloc incidirà en el procés que està duent a terme per anar superant, lenta però progressivament, aquest problema de salut gràcies al seu esperit de sacrifici i l’ajut dels seus familiars i amics.

La tercera, i darrera part del documental, que s’està rodant durant aquests dies a Bòsnia, acull el retrobament de Ruiz amb moltes de les persones que van viure aquell conflicte amb ell. Aquest nou capítol enregistrarà testimonis de persones que van patir la guerra en aquell període com ara exalcaldes, actuals dirigents, periodistes i ciutadans bosnians, i també farà un tractament sobre els drames humans que es van viure fa dues dècades i la seva inevitable repercussió en la Bòsnia actual.

L’equip de rodatge de ‘De Bòsnia a l’ictus’ és també l’autor dels documentals ‘’Un tomb pel Pla’ i ‘Viure el càncer’, aquest darrer emès recentment per TV3.

Tags:

Comments are closed