Una mostra d’animals del món en una exposició a l’Ateneu Caixa Laietana

La Fundació Caixa Laietana mostra fins al 22 de juliol una exposició que permet als assistents descobrir el món dels amfibis i dels rèptils a través del coneixement en directe de 40 espècies diferents.

Text: Redacció  // Foto: Enric Puche
  • Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Com indiquen els organitzadors, “els animals que en formen part són una petita mostra de la diversitat que podem trobar al planeta, amb espècies originàries de la selva amazònica, dels deserts africans i de les zones temperades i tropicals d’Àsia i Oceania, així com del fons marí”.

L’Ateneu Caixa Laietana acull aquesta mostra en clau didàctica i d’entrada gratuïta. S’hi poden veure exemplars d’amfibis (granota, gripau o tritó), saures (iguana, dragó, llangardaix, varà, basilisc o camaleó), ofidis (pitó, boa, anaconda o serp reial), quelonis (tortugues), invertebrats (taràntules, escorpins, insectes pal) i peixos marins i d’aigües tropicals.

Fundació Caixa Laietana, tal com expliquen, ha muntat aquesta exposició amb la col·laboració i assessorament de l’associació Ecoima. “L’objectiu és despertar un sentiment d’admiració i curiositat cap als animals, fomentar el respecte cap a ells, mostrar el seu paper fonamental d’aquests als ecosistemes i aportar, alhora, un granet de sorra als actes que s’organitzen arreu del món per a la preservació de la diversitat biològica”.

L’exposició compta amb la col·laboració de Hobby Zoo Argentona, AAB (Associació Aquariòfila de Bar-celona), IWAGUMI i Blaumar de Mataró.

Visites guiades per a les escoles

Com ja és habitual en aquests tipus de mostres a l’Ateneu Caixa Laietana, es treballa força la part didàctica, amb sessions guiades per a escoles i grups que vulguin conèixer de prop els diferents animals. Precisament, els assistents a aquestes visites poden tocar amfibis, serps, granotes… Mentrestant, els educadors ambientals els expliquen curiositats sobre cadascun d’ells, desmitifiquen les falses creences existents sobre els animals, expliquen la importància d’aquests éssers en els ecosistemes, on fan funcions, alhora, de depredadors i preses o alerten dels perills d’extinció en què es troben algunes espècies.

A la primera planta de l’exposició, els visitants troben la sala de 400 m2 on es mostren els animals, amb fitxes informatives sobre l’hàbitat i distribució de cadascuna de les espècies, així com la base de la seva alimentació i algunes curiositats. En aquest espai, hi ha més de 40 terraris i aquaris. A la segona planta hi ha el laboratori, on es pot veure com es prepara el menjar per als animals, i espais amb audiovisuals.

La mostra és una excel·lent oportunitat per gaudir del contacte directe amb els animals, pensada especialment per a les escoles. Es pot sol·licitar informació de la visita guiada directament a l’empresa ECOIMA, al telèfon 93 383 22 07.

 

Exposició “ANIMALS”
del 13 d’abril al 22 de juliol de 2012


HORARIS DE VISITA:
De dilluns a dissabte: 17.30 a 20.30 h.
Diumenges i festius: 11.30 a 13.30 h i de 18.30 a 20.30 h.
Ateneu Caixa Laietana. Carrer Bonaire, 3-5, Mataró.

Informació i reserves per a grups:
fundacio@fundaciocaixalaietana.es

Comments are closed