Ous sorpresa

La recepta de l'Àvia Remei.
  • Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

INGREDIENTS: Patates mitjanes, 1 rovell d’ou per patata, Formatge ratllat, Llet, Pebre negre, Mantega o margarina, Oli i sal.

ELABORACIÓ: Primer de tot, rentem les patates perquè no quedi gens de terra i les posem a bullir amb aigua i sal.Quan siguin cuites, deixem que es refredin amb el seu suc, és a dir, amb l’aigua amb què han bullit, i les pelem quan siguin fredes. A continuació, amb una cullera petita fem un forat al centre de la patata sense arribar al fons. La polpa que anem traient la posem en un plat fondo i posem les patates en una plata d’anar al forn. Al forat de cada patata hi posem una mica de sal, un raig d’oli (poc) i un rovell d’ou.

A la polpa que tenim al plat fondo, hi tirem un raig de llet i fem com si fos un puré. Si ens agrada, hi posem un pols de pebre negre, i amb la forquilla anem aixafant-la fins que quedi un puré molt fi. Amb aquest puré taparem el rovell d’ou procurant que l’ou quedi amagat.

Posem per sobre de totes les patates formatge ratllat i una mica de mantega. Quan tenim el forn calent, ho gratinem uns minuts. Es pot servir fred o calent.
Recepta premiada al I Concurs Internacional Les Millors Receptes de Patates del Món, organitzat per la universitat peruana de San Martín de Porres.

Segueix a TRIBUNA Maresme la proposta culinària de la popular cuinera mataronina Àvia Remei. Pots trobar més receptes seves a la web www.aviaremei.com

Deixa un missatge

Obligatori *

Obligatori *