Xevi Ramon rep la medalla d’honor de Vilassar de Mar

L'Ajuntament va lliurar, el passat 18 de juny, la medalla d'honor de Vilassar de Mar a en Francesc Xavier Ramon i Pera, més conegut per tothom com a Xevi Ramon

Text: Ajuntament de Vilassar de Mar
  • Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Cal recordar que l’atorgament d’aquesta distinció es va aprovar en el Ple del passat 19 de maig pels seus mèrits i valors en les seves diferents facetes sobretot com a entrenador de futbol base de la UE Vilassar de Mar des dels anys 1960 fins al 2004, on va destacar com un extraordinari educador pels seus valors de respecte, amistat i dedicació als altres.

L’acte de lliurament de la medalla va tenir lloc a la sala cultural M. Roser Carrau, en l’entorn d’un acte molt emotiu que va començar amb la xerrada “Arquitectura i futbol”, de l’arquitecte Joan Tusell, autor del projecte de les obres del camp de futbol municipal que es va inaugurar al 1991, ara fa 25 anys i que també va ser un dels jugadors que van tenir en Xevi Ramon com a mestre. “Xevi contigo empezó todo”, va concloure el seu discurs, fent referència a la seva trajectòria professional com a arquitecte en el món esportiu que va començar primer amb el projecte del camp de futbol municipal de Vilassar de Mar i després amb el camp del RCD Espanyol. L’acte va continuar amb els parlaments del president de la UE Vilassar de Mar, F. Xavier Ramon Maltas, conegut com a “Vevi” i fill d’en Xevi Ramon, que va explicar que enguany ha estat una temporada “històrica” pel club amb l’ascens de 7 equips, entre ells el primer equip que puja a 3a divisió. “Pare, gràcies per tot”, va ser la darrera de les frases d’en “Vevi”, que en el seu discurs va recordar que el primer que va fer quan li van proposar ser president de la UE Vilassar de Mar va ser preguntar-li l’opinió al seu pare. Per la seva part, l’alcalde Damià del Clot va afirmar que “un poble que reconeix la tasca dels seus referents (parlant d’en Xevi Ramon) és un poble sa, agraït i amb memòria” i també va recordar una de les frases mítiques que l’homenatjat sempre deia als seus jugadors: “Para, mira y pasa”. Del Clot va ressaltar d’en Xevi Ramon la seva permanent capacitat de superació i la tasca de recerca i divulgació que va fer per Vilassar de Mar. Per últim, l’homenatjat, el mateix Xevi Ramon, va pujar dalt l’escenari i es va dirigir a totes les persones assistents en un discurs breu i ple d’anècdotes de quan ell era jugador, que amb el seu particular sentit de l’humor va fer riure a tothom.

Deixa un missatge

Obligatori *

Obligatori *