El periodisme ‘selfie’

Anna Lladó.  www.annalladoferrer.com
  • Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

És el tipus de periodisme que defensa Yusuf Omar, editor mòbil del mitjà de comunicació indi Hindustan Times. Omar ha creat un dels equips de periodisme mòbil més grans del món, format per uns 750 professionals, i és considerat un referent, en aquest àmbit, a nivell mundial. Critica els mitjans tradicionals, ja que, segons ell, sovint estan allunyats de la realitat, desconnectats. Considera que haurien de començar a escoltar la gent i una de les millors maneres per aconseguir-ho, apunta, és el periodisme “selfie”. Per exemple, a través d’aplicacions com ara Snapchat. És més econòmic i, a més, avui el mòbil et permet enregistrar imatges amb una gran qualitat i editar-les, així com emetre vídeo en directe. Estaríem parlant del periodisme mòbil, l’anomenat “Mojo”, cada dia més habitual a les redaccions dels mitjans de comunicació. Segons Yusuf Omar, les millors històries s’originen amb el periodisme “selfie”, amb narracions en primera persona. Des d’un corresponsal a Síria, que explica el dia a dia a través de Snapchat, fins al recull d’estudiants que descriuen com es preparen per als exàmens més importants de la seva vida.

És conscient que a les xarxes socials proliferen les notícies falses, la manipulació i el soroll, però destaca que aporten noves veus i nous punts de vista, més propers a la gent. Això sí, de detractors, no li’n falten. Aquests dubten de la veracitat de moltes notícies i es pregunten si realment el periodisme “selfie” és periodisme. Yusuf Omar no en té cap dubte.

Deixa un missatge

Obligatori *

Obligatori *