El Carnaval al Maresme

Text: Redacció
  • Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Alella

PLAÇA DE L’AJUNTAMENT
Festa de Carnestoltes. Diumenge 26 a les 11 h. Xocolatada popular i animació infantil amb l’espectacle “Tot s’hi val!”, a càrrec del Grup Jordi Tonietti i Cia. Cançons per ballar a ritme de rock, reggae, vals i rumba… Gresca, rialles i disbauxa. La festa acabarà amb la cremada del Carnestoltes.

Arenys de Mar

Mercat municipal
Carnestoltes al Mercat. Divendres 24 a les 20h. Jornada gastronòmica al Mercat Municipal, on en un ambient de Carnestoltes, paradistes i restauradors de la vila oferiran tapes, dolços, vi, cava i cervesa a preus populars.

Ateneu Arenyenc
Ball de Carnaval. Dissabte 25 a les 20.30 h. Amb concurs de disfresses amb l’actuació del Duet Ària.

C.C.Calisay
Ball de Carnaval. Diumenge 26 a les 17 h. Organitzat per Vocalia de Jubilats, L’Esplai, Aula d’Extensió Universitària i Regidoria de Gent Gran.

Arenys de Munt

Sala Municipal
Carnaval 2017. Diumenge 26 a la tarda.

Argentona

Cabrera de Mar

Envelat
Animació infantil de Carnestoltes amb “Rovell d’ou”. Divendres 24 a les 17 h. Animació infantil amb danses i coreografies musicals per ballar amb la nostra disfressa.

Plaça de l’Ajuntament
Rua de Carnestoltes. Dissabte 25 a les 19 h. Per donar la benviguda al Carnestoltes i la seva festa, començarem fent gresca amb una rua pels carrers del poble. RECORREGUT: Av. Pare Jaume Català, Torrent Sant Feliu, Pl. Can Pau Ferrer, C. Sant Vicenç, C. Trinquet, Riera, C. d’en Majó, C. Mossèn Cinto Verdaguer i Envelat.

Envelat
Concurs de disfresses. Dissabte 25 a les 21 h. L’Envelat s’omplirà de festa amb les comparses i disfresses de tots els participants. L’animació anirà a càrrec del nostre Rei Carnestoltes acompanyat dels DJs Local Co.

Envelat
Ball de Momerotes. Dimarts 29 a les 20 h. Recuperant les tradicions més antigues, es realitzarà el Segon Ball de Momerotes.

Plaça de l’Ajuntament
Enterrament de la sardina. Dimecres 1 març a les 19 h. Lectura del testament; enterrament de la sardina i penjada de la Vella Quaresma.

Església
Missa d’imposició de cendra. Dimecres 1 març a les 20 h. El Carnestoltes ha finalitzat i comença la Quaresma amb el dimecres de Cendra.

Cabrils

El Masnou

Llavaneres

El Casal de Llavaneres
Escudella de Recapta. Diumenge 19 a les 14 h . Pica-pica, escudella de recapta, beguda, postres i cafè. Preu: 10 €.

Carrer de Munt
Concurs de Truites. Dijous 23 a les 18 h.

Plaça dels Geganters
Rua de Carnaval. Dissabte 25 a les 17 h. Al final de la rua, xocolatada popular i lliurament de premis. Recorregut: Plaça dels Geganters, pg. Joaquim Matas, carrer de Munt, plaça de la Vila, pg. Mare de Déu de Montserrat, av. de Catalunya, passeig de la Mare de Déu de Montserrat, carrer de Jaume Brutau i pati de l’Espai Labandària.

Casal de Llavaneres
Enterrament de la Sardina. Rua i sardinada. Dimecres 1 de març a les 19.30 h. Rua pel passeig de la Mare de Deu de Montserrat i el carrer de Munt. Arribada, al Casal de Llavaneres. Preu: 2 €

Mataró

Plaça de Santa Maria
Repartiment de truites. Dijous 23 a les 19 h. Repartiment de truites i botifarra per part de la Hermandad de la Juliana Llardera i la Semproniana Llardosa.

AJUNTAMENT
Arribada d’en Pellofa XXXIX. Divendres 24 a les 19.30h. L’irreverent Rei dels Poca-soltes arribarà de nou a Mataró per capgirar tota la ciutat i la vida dels seus ciutadans, i com mana la tradició des del balcó de l’Ajuntament farà el seu pregó.

Plaça de Santa Anna
Ball de Gitanes. Dissabte 25 a les 11.30 h. L’Associació Cultural Mestres del Gai Saber ens oferirà un espectacle amb referències a Mataró des de final del segle XIX.

PLAÇA DE CUBA
Gran Rua de Carnestoltes. Dissabte 25 a les 18 h. En Pellofa XXXVIII convida tothom a participar a la Gran Rua de Carnestoltes. Aquest any la Rua canvia de recorregut, començarà a la plaça de Cuba i acabarà al Nou Parc Central.

PARC CENTRAL
Ball de de carnestoltes. Dissabte 25 a les 22 h. És el moment de fer-nos passar el fred.

Ajuntament de Mataró
Ball infantil de Carnestoltes. Diumenge 26 a les 12 h. Els petits de casa són els encarregats de despertar el Rei del Carnestoltes.

Fossar Xic
Sant Sopar. Dimarts 28 a les 21 h. Vine amb el teu entrepà i en Pellofa hi posarà les taules, la gresca i el brou calent!

Premià de Dalt

Plaça de la Vila
Rua de carnestoltes. Diumenge 26 a les 12 h. Arribada del Rei Carnestoltes Premis en metàl·lic a les millors disfresses. Pregó a càrrec del Pep Callau. A les 12.30h: Gran Rua de Carnaval. A les 13.30 h:Lliurament de Premis i Ball de l’Espolsada.

Associació de la Gent Gran
Ball de disfresses. Diumenge 26 a les 18 h.

Plaça de la Vila
Crema del Rei Carnestoltes i Sardinada. Dimecres 1 març a les 19 h. Amb pa torrat amb all i julivert, sardines i bon vi.

Premià de Mar

Fàbrica del Gas
El despertar dels Penjaculpes. Dissabte 18 a les 19 h. Recorrerem en cercavila les antigues fàbriques per anar-los despertant a ritme de Kinkakau. Recorregut: Inici a la fàbrica del Gas, c/Indústria, (Can Galindo) Riera, c/ Àngel Guimerà (Pompili pujol) c/ Marina, c/Sant Cristòfol (Can Sanpere) c/ Rectoria, pl. Ajuntament, c/ sant Antoni Amistat.

Espai l’Amistat
Posem a Caldo! Els Versots al teatre!. Dissabte 18. Els Penjaculpes s’instal·len al teatre per explicar-nos, un any més, la seva història amb audiovisuals i per recitar els versots sense deixar-se res per criticar! En acabar, abans d’anar a sopar i per refer-nos de la temperatura, se servirà, com cada any, un got de brou calent per a tothom que ho vulgui, a la sortida del teatre.

Espai l’Amistat
Sopacarrers. Dissabte 18 a les 21 h. Farem una cercavila amb l’acompanyament de Quilombo i Tutukà per anar tastant diferents tapes. Hi haurà un únic tiquet que inclourà les tapes i la beguda, que es podran aconseguir a partir del 6 de febrer al Centre Cívic i al mateix Sopacarrers.

Espai l’Amistat
Festhivern musical tot s’hi val! Dissabte 18 a les 22.30 h. Música d’estils molt diferents amb Kan 60, The moonlight Doors i Styls. Entrada gratuïta.

Espai l’Amistat
Ball jove de la Festa Major d’Hivern. Dissabte 18 a le 1.30 h. La millor música de la mà de Dj geek, ABDj’s i Snarkd is in the house djs fins ben entrada la matinada. Entrada gratuïta

Plaça dels Països Catalans
Activitats infantils FMH. Diumenge 19 a les 11.30 h. L’Amon-Ra i l’Esplai Parroquial s’uneixen per oferir els millors jocs i activitats del món del lleure. No us ho podeu perdre, serà divertidíssim!

Plaça de la Sardana
Anem a rebre SM el rei Carnestoltes. Dijous 23 a les 17.30 h. SM el rei Carnestoltes ha arribat a Premià i abans d’oferir-nos el seu pregó vol passejar pel carrer i ensumar l’aire a disfressa. Ens acompanyaran els Burros Borinots De Bòlit! Us afegiu al seguici?

Plaça dels Països Catalans
Rebuda a SM el rei Carnestoltes. Dijous 23 a les 18 h. Arribem a la plaça i sembla que Sa Majestat Primilià XV ens vol dir alguna cosa. Parem bé les orelles i escoltem atentament. Seguidament, Espectacle Sarau de Carnaval amb Rah-mon Roma i berenar amb botifarra d’ou.

Espai l’Amistat
Ball de Carnaval amb Heavy per xics. Dissabte 25 a les 22 h. Aquest any hem preparat un ball de Carnaval potent, barrejarem disfresses amb un dels estils musicals més populars del món caracteritzat per cabells llargs, jaquetes de cuir, samarretes estampades… Viu en família un concert heavy i rock adaptat per als menuts passant una estona divertida. A continuació podreu ballar i seguir la festa amb la música de DJ Dumper.

Plaça Nova
Carnaval infantil. Diumenge 26 a les 11.30 h. Cercavila acompanyada amb els Tabalers petits. A la pl. dels Països Catalans, Els Encara Farem Salat us faran ballar amb un espectacle amb molt d’humor!

Plaça Joan Coromines
XXXI Rua de Carnaval. Diumenge 26 a les 17 h. Veniu a veure la rua, que es farà al llarg de la Gran Via de Lluís Companys, entre les places de Joan Coromines i dels Països Catalans. Abans del lliurament de premis podrem continuar la gresca amb la música de la Premià Jazz Orquestra.

Biblioteca Martí Rosselló
Històries explorades. Dilluns 27 a les 12 h. Una exploradora que ha viatjat per tot el món, ha conegut molts éssers reals i alguns també d’irreals. Un dels personatges que ha conegut és molt especial, ha sortit del llibres i l’ajudarà a explicar algunes de les històries dels seus viatges.

Plaça dels Països Catalans
Testament del rei Carnestoltes i enterrament de la sardina. Dimecres 1 març a les 17.30 h. En Primilià XV és mort i a punt per cremar a la foguera. Veniu a escoltar el testament que els Penjaculpes, molt tristos per aquesta pèrdua, ens llegiran sota l’atenta mirada de la Vella Quaresma. Acompanyeu-nos en aquest moment fent una sardina ben grossa per llençar-la a la foguera. És el moment de la Vella Quaresma. Aquesta senyora, caminant amb les seves 7 cames, vindrà per encendre la foguera i acabar amb el regnat d’en Primilià XV.

Plaça de l’Ajuntament
Arrencada de la cama de la Vella Quaresma. Durant les 7 setmanes que dura la Quaresma, s’arrencarà una cama a la Vella de fusta penjada de la façana de l’Ajuntament.

Sant Vicenç de Montalt

Plaça del poble i Pista Annexa
Cercavila i berenar de carnaval. Dissabte 25 a les 17 h. A la plaça del poble sortida de la cercavila amb la Colla de gegants. A continuació a la pista annexa gaudirem d’un berenar amb animació infantil.

Zona Esportiva
Pedalada popular de Carnaval. Diumenge 26 a les 9 h. Tothom disfressat. Dificultat mínima. Botifarrada per a tots els participants.

Teià

Vilassar de Dalt

PLAÇA DE LA VILA
Dijous Gras. Dijous 23. De 17.30 a 19.30 h Espai d’automaquillatge infantil a càrrec de Circulant. A les 18.30 h: Concurs popular de truites i arribada del Rei Carnestoltes.

DIVERSOS INDRETS
Rua de Carnaval. Diumenge 26. A les 10:30 h Concentració de disfresses i comparses (Espai Cívic – Les Escoles). Recorregut: Ignasi Bufalà, Manuel Moreno, Anselm Clavé, Nou ,Mestra Viladrosa, Àngel Guimerà i Plaça de la Vila. En arribar a la Plaça de la Vila pregó del Rei Carnestoltes, veredicte del concurs, ballada final i vermut popular!

EL CASINET
Concert familiar i ball de disfresses. Diumenge 26 a les 18 h.

DIVERSOS INDRETS
Dimecres de cendra. Dimecres 1 de març. A les 17.30 h: Veniu vestits de dol per acompanyar la sardina que enterrem! (Antic Mercat del Carme). A les 18 h: Processó des de l’Estrella fins a la Biblioteca Can Manyer on rebrem a la Vella Quaresma!

Vilassar de Mar

Deixa un missatge

Obligatori *

Obligatori *