Mataró celebra el Dia de les Dones amb més de 25 activitats

Text: Redacció
  • Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

El programa del Dia Internacional de les Dones comença el 28 de febrer i acaba el 2 d’abril, amb 26 propostes organitzades per diferents entitats i destinades a públics de totes les edats. L’objectiu és no oblidar el camí recorregut fins ara, ni les dones que han treballat en la lluita dels drets per la igualtat i mirar cap al futur per saber quina societat volem construir entre tothom. El lema d’enguany és “Juntes ho aconseguirem!”.

L’acte central està previst que se celebri el proper 11 de març, a la plaça de Santa Anna, a partir de les 18 h. En primer lloc hi haurà una acció teatral que sota el títol “El jardí de la memòria” farà un recorregut poètic per la vida i obra de dones que la història no ha tingut en compte. Aquesta activitat, organitzada pel Consell d’Igualtat Dona-Home, el CIRD i l’Aula de Teatre de Mataró, anirà a càrrec de les participants en el taller de teatre Dones en Acció. A continuació es llegirà el Manifest Institucional del Dia Internacional de les Dones, un text de la Diputació de Barcelona.

Entre les activitats n’hi ha dirigides a totes les franges d’edat perquè la conscienciació es vol estendre com una taca d’oli. Per aquest motiu, des de diferents entitats i l’Ajuntament s’han s’organitzat diferents sessions de conta contes pel públic familiar, exposicions, taules rodones i xerrades pel públic general i també hi ha activitats dirigides als joves ja sigui als centres educatius com al TecnoCampus Mataró-Maresme. En l’àmbit universitari de la ciutat, està previst portar a terme la xerrada “L’economia feminista: entendre la desigualtat per construir la igualtat” a càrrec de la professora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Carmen Sarasúa.

El programa d’activitats ha estat elaborat pel Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) de l’Ajuntament de Mataró amb el Grup de Treball del Consell Municipal d’Igualtat Dona-Home i ha comptat amb la col•laboració de diferents entitats i serveis: l’Institut Català de les Dones, Diputació de Barcelona, Biblioteques de Mataró, Direcció de Cultura, l’Altre, l’Hora Violeta, Vocalies de Dones de les Associacions de Veïns de Rocafonda, Pla d’en Boet i Cerdanyola, Associació Sant Lluch per l’Art, Els Dimarts del Llimoner, Mataró lliure de sexisme, Xarxa d’Espais Joves de Mataró, Grup LGTBI Sin Vergüenza, TecnoCampus, Clack, Fundació Cooperadors de Mataró, Paral•lel 40, Mataró Ràdio, Dones Reporteres, UGT, CCOO, Fundació Iluro i Diomira.

Consulta el programa d’actes a a www.mataro.cat

Deixa un missatge

Obligatori *

Obligatori *