40 anys de la Festa de la Verema

Text: Ajuntament d’Alella
322

Tot ja és a punt a Alella per viure una edició molt especial de la Festa de la Verema. L’esdeveniment festiu més important del municipi s’ha fet gran: fa 40 anys i manté les ganes de festa i tota l’energia per seguir promocionant el vi de la DO Alella i el territori. El compte enrere de la Festa va començar a inicis d’agost amb la col·locació d’un gran mural amb el cartell a l’estratègic enclavament de la cantonada de l’Empedrat amb Àngel Guimerà.

Per celebrar l’aniversari, l’Ajuntament ha convidat a professionals de reconegut prestigi: el Master of Wine Pedro Ballesteros i la cuinera Carme Ruscalleda són els noms principals d’una llista que també compta amb la participació de sommeliers com Ferran Centelles, Meritxell Falgueras i Rosa Vila.

L’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, va presentar el passat dijous, 4 de setembre el programa d’aquesta 40a edició acompanyat del regidor de Cultura, Fede Salas, i la regidora de la Festa de la Verema, Isabel Nonell. Andreu Francisco va destacar que enguany s’ha volgut donar una rellevància especial a la Festa buscant la complicitat de cinc convidats de luxe. L’alcalde també va remarcar l’evolució de la Festa al llarg d’aquests 40 anys d’història, en la qual destaca l’increment dels actes relacionats amb el vi i la de promoció de la DO Alella.

La 40a edició estrena novetats. A la Mostra Gastronòmica s’amplia el número de restaurants, que passa de sis a set per nit (amb un total de 21), i es millora la venda anticipada de tiquets amb la possibilitat d’adquirir-los al matí a l’Oficina de Turisme i a la tarda, de 18 a 20h, a l’estand de l’Ajuntament, on també es vendran durant l’horari d’obertura de la Mostra, que és de 20 a 23h. A més, els tiquets de degustacions seran individuals i no en paquets de tres consumicions com fins ara.

Enguany es posa a la venda el darrer exemplar de la col·lecció de porrons del Casal d’Alella; la Festa estrena Pla d’Autoprotecció per millorar-ne la seguretat; i el curs i concurs de tast de vins es transforma en classes magistrals. El Mercat Municipal s’afegeix per primera vegada a la Festa amb una degustació de productes, que es farà dissabte de 20 a 23h; i nou bars-restaurants del poble participaran a la ruta Tapes + Vi de dissabte i diumenge.

A Can Manyé també passen coses per la Verema. A més de l’exposició “Cartografies de la Verema” -un projecte artístic i educatiu en el qual han participat escoles d’Alella, Santa Maria de Martorelles i el Masnou- i de l’audiovisual “Verema 2.0”, amb fotografies compartides a Instagram (#veremalella14), Can Manyé també acollirà la Nit de la Pansa Blanca, en la qual el vi compartirà vetllada amb la literatura i l’astronomia.

La Festa té molts més ingredients: el concurs d’aparadors (amb el joc de la paraula secreta amb premis per a tots els ciutadans que aconsegueixen esbrinar-la fent el recorregut per les botigues decorades); les visites als cellers, els itineraris guiats per Rials i les Masies d’Alella; la tallada de raïm per a d’adults; la presentació de vins de la DO… A tot això cal afegir les d’activitats lúdiques i festives: concerts (torna La Salseta del Poble Sec), els correfocs, la sortida dels trabucaires, la trobada de gegants, la ballada de sardanes o la botifarrada popular.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí