8 aliments imprescindibles per a la tardor

ISSA.  www.clinicaissa.com
230

Quan comença la tardor encara hi ha aliments d’estiu que podem aprofitar, però aviat s’acaben i haurem de substituir-los per altres. Haurem de tenir en compte que comença el fred i les temperatures comencen a baixar en picat.

Per això el nostre organisme  necessitarà:  ferro, proteïnes i vitamines (sobretot la C i la B). El més important és tenir una alimentació saludable, variada i sobretot equilibrada. Els 8 aliments imprescindibles per a la tardor són:

  1. Castanyes: és el fruit del castanyer i és el que primer ens ve al cap quan parlem de la tardor. Les castanyes tenen una gran aportació nutritiva i són molt saludables. Una de les grans característiques és que tenen molt poques calories, molta fibra i hidrats de carboni. També porten minerals i sobretot ens cobriran l’aportació de ferro que necessita el nostre cos. Contenen potassi i magnesi, però en menys quantitat. 
  2. Bolets: Un altre dels aliments típics són els bolets. És l’època que més surten i els boletaires aprofiten per anar a buscar-ne. Tenen baix contingut calòric ja que el 70-80% estan constituïts d’aigua. També tenen una gran aportació proteica més semblant a l’animal que al vegetal i alt contingut de fibra. I cal destacar que contenen molta vitamina del grup B.
  3. Llenties i cigrons: Els llegums és molt important introduir-los a la nostra dieta, no només a la tardor sinó tot l’any. Menjar-ne fins a 4 vegades a la setmana seria òptim per a la nostra salut. Les llenties contenen molta proteïna i calci. I tenen baixa quantitat de greix, però calòricament alt. Contenen ferro, potassi, vitamines del grup B i magnesi. Els cigrons destaquen per l’alt contingut de fibra i hidrats de carboni, així com vitamines del grup B. I una dada important és que els cigrons gràcies a la quantitat de fibra que tenen ajuden a baixar els nivells de colesterol en sang.
  4. Figues: Les figues destaquen per la seva gran quantitat de fibra i pel baix contingut calòric, semblant als bolets estan formades per un 70-80% d’aigua. No tenen molta quantitat de greix ni de proteïnes, però sí de vitamines i minerals. També contenen grans quantitats de sucre. Es podria dir que és un dels aliments que va millor per poder combatre les mucositats gràcies al seu poder expectorant i antioxidant. Contenen també vitamina C, vitamines del grup B, calci, potassi i magnesi.
  5. Peres: Les peres hi són tot l’any, però el seu sabor a la tardor és millor ja que són més dolces i sucoses. És una fruita molt rica en Vitamina C.
  6. Tomàquets: Un altre aliment que no pot faltar a la dieta, ni a la tardor ni en tot l’any. És molt poderós nutritivament. Aporta molta vitamina C, és un antioxidant i anticancerigen, hi ha estudis que ho demostren. És un gran enfortidor del sistema immunològic.
  7. Ous: Proteïna 10 per excel·lència. És la proteïna de més alt valor biològic. Els greixos que conté (principalment Omega-3) i vitamines es concentren més a la part del rovell. I a la clara és on podem aconseguir gran quantitat de minerals (ferro, potassi i magnesi) i vitamines del grup B, sobretot B12 i àcid fòlic.
  8. Coliflor: És una gran font de vitamina C, per tant un dels aliments que no pot faltar a la tardor i els seus nutrients ajuden a reduir el colesterol. Cal destacar que és un gran antioxidant i estaria indicat en persones amb problemes de cor. També un bon aliat com a preventiu pel càncer i conté vitamines del grup B. Pràcticament no conté greixos i pocs hidrats de carboni.

Si voleu tenir un assessorament alimentari personalitzat podeu demanar hora al nostre servei de dietista a la ISSA (93 790 22 14, info@clinicaissa.com)

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí