Ajudants de cuina per un dia

198

Ja s’ha donat el tret de sortida a la 4a Ruta Gastronòmica de Cabrils. I per presentar-la, l’Associació d’Hostalers de Cabrils i l’Ajuntament de Cabrils, organitzadors de la Ruta, seguint una iniciativa que es va posar en marxa en la passada edició, van convidar a un grup de periodistes a viure en primera persona com es treballa en una cuina.

Així, el passat 8 de juliol, a representants de diversos mitjans se’ls va oferir que fessin d’“Ajudants de cuina per un dia” i l’experiència, “novament, ha estat molt gratificant, tant pels periodistes que han participat, com pels cuiners que els han acollit a les seves cuines”, expliquen els organitzadors.

La 4a Ruta Gastronòmica vol continuar el camí que es va iniciar fa quatre anys i que, en cada edició, demostra que Cabrils té molt a oferir en matèria gastronòmica. Com recorda sempre l’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales: “Cabrils és la perla del Maresme en gastronomia”.

L’acte de presentació de la 4a Ruta Gastronòmica de Cabrils, patrocinat per Font Vella, patrocinador oficial de l’Associació d’Hostalers de Cabrils, i que va comptar amb la col·laboració especial de Roure i Juvé & Camps, es va celebrar a l’Hostal de la Plaça.

Va estar presidit per l’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales; per la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Cabrils, Isabel Tamboleo i pel president en funcions  de l’Associació d’Hostalers de Cabrils, Sergio González. A l’acte hi van assistir també la Responsable de la Taula de Cultura i la Taula d’Enoturisme de la Diputació de Barcelona, Anna M. Ramírez Galván; la consellera delegada de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Maresme, Alícia Rodríguez, i Marta Ribas i Laura Nadeu, del Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella. I  es va comptar amb la participació de dos convidats especials, l’humorista i enamorat de la cuina Pep Plaza, i la coneguda cuinera Ada Parellada.

La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Cabrils, Isabel Tamboleo, va explicar en el seu discurs de presentació que “Cabrils està distingida com a Vila Gastronòmica del Maresme, oferint varietat d’espais i propostes culinàries de qualitat. Una gran diversitat d’establiments singulars, cadascun amb la seva pròpia personalitat; tradició, disseny, cuines d’autor… tot  això i més en el nostre petit i gran poble”.

Mentre que, per la seva banda, el president en funcions  de l’Associació d’Hostalers de Cabrils, Sergio González, va comentar que “el nostre objectiu és apropar el nostre municipi i, en particular, la nostra oferta hostalera-gastronòmica, al públic de proximitat. Al públic del Maresme, dels pobles veïns, del Vallès, de la província de Barcelona, Girona. Compartint la diversa oferta que podem oferir-vos”.

Novetats de la 4a Ruta Gastronòmica

Catorze establiments formen part de la 4a Ruta Gastronòmica de Cabrils. La ruta d’enguany ofereix com a novetat la creació, per part dels restaurants de l’Associació, d’un plat per a l’estiu: “Patates en Bermudes”, que cada un d’ells ha elaborat seguint les particularitats de la seva cuina: tradicional, d’autor, de mercat… i que han estat presentats durant la jornada.

També s’ha organitzat un concurs a Instagram per tal que tothom que ho desitgi i visiti un establiment de Cabrils, demani “Patates en bermudes”, es faci una fotografia on apareguin i la pengi a Instagram etiquetant-la com #PatatesEnBermudesCabrils i afegint la localització. La millor foto guanyarà un àpat per a dues persones en un establiment de l’Associació. La segona millor foto guanyarà un davantal de l’Associació.  La data límit per participar serà el 30 de setembre de 2016.

“Ajudants de cuina per un dia”

Els establiments que van acollir als diferents periodistes van ser: Axol, Ca l’Estrany, Hostal de la Plaça, Tempo de l’Hort, Can Rin i Xaret. Enguany, no només els periodistes s’han posat a les ordres dels xefs, sinó que algunes de les representants polítiques, Anna M. Ramírez, Alícia Rodríguez i Isabel Tamboleo, també van voler conèixer de primera fa la feina que es fa en una cuina professional i es van posar el davantal preparat per a l’ocasió. I amb tots ells, l’humorista Pep Plaza i la coneguda cuinera l’Ada Parellada.

L’organització de les cuines, la capacitat per a mantenir l’ordre, la cura en la feina que es realitza, tot i les presses que imposa l’ofici, i que aquestes i els nervis no destorbin el treball, van ser els principals aspectes que els periodistes i la resta de participants van destacar.

Ells van ser els encarregats d’elaborar els plats del pica-pica que, posteriorment, degustarien tots els participants al restaurant Can Rin. I, entre aquests plats, les diferents versions de les “Patates en Bermudes” dels restaurants participants.

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí