Els Amics de les Arts presenten un cava elaborat per ells en col·laboració amb Alta Alella

Text: Redacció
312

Un “vi social” elaborat a tres bandes. Això és el que és La Taula Petita el primer cava natural elaborat 100% amb la varietat Macabeu per Alta Alella, i més en concret pel Celler de les Aus, el projecte més nou i trencador d’aquesta marca i que elabora només vins naturals. Els protagonistes però en són els 4 membres del grup Els Amics de les Arts (Dani Alegret, Joan Enric Barceló, Eduard Costa i Ferran Piqué) que han participat en tot el procés d’elaboració, des de la poda i verema fins a la vinificació d’aquest escumós ancestral. Wineissocial també està al capdavant del projecte, encarregant-se de la comercialització i difusió del cava.

“El vi és música líquida, capaç de remoure emocions a través d’altres sentits”. Així ho creuen Els Amics de les Arts i és per això que feia temps que tenien ganes de participar en un projecte com aquest, però més que participar-hi volien formar-ne part i així ho han fet, sent un membre més de l’equip d’Alta Alella.

El nom respon al títol d’una cançó del seu anterior disc. De fet, en el moment d’engegar el projecte, al 2015, estaven en promoció del disc La Taula Petita que porta el nom d’aquesta cançó tan especial per a ells, un cant a l’amistat. Tal com ells mateixos expliquen: “La Taula Petita és on ho compartim tot, on som sincers, plorem i riem, i ara hem embotellat aquesta nostra història. S’ha dit molts cops, el vi és compartir i això és el que Els Amics de les Arts hem fet sempre”.

I a l’interior de La Taula Petita el que hi ha és un cava natural (resultat d’una única fermentació ja a dins de l’ampolla i sense afegir-hi sucre ni licor d’expedició) elaborat amb una única varietat, la Macabeu, de la finca d’Alta Alella.

Tal i com explica el mateix enòleg d’Alta Alella i el Celler de les Aus, Josep M. Pujol-Busquets : “Un cava que reflecteix els valors i la música d’Els Amics de les Arts: espectacularment fresc, vibrant i atrevit. Amb una frescor que és gairebé elèctrica” .

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí