Arriba la 4a edició de la Fira Mercat Modernista de Canet

Text: Redacció  // Foto: Ajuntament Canet
333

La quarta edició de la Fira Mercat Modernista vestirà novament Canet de Mar d’aquest important moviment artístic, en una localitat en la qual n’ha quedat un destacat element patrimonial com a llegat històric.

La Fira Mercat compta amb un extens programa en el qual hi haurà el mercat d’artesans; un espai de ciutats modernistes; el pregó a càrrec de Jaume Bernadet Munné, “Jaumet”, de la companyia de teatre Comediants, centrat en les arts escèniques durant el període modernista; ball de tango i d’altres modalitats musicals argentines; taller d’oficis; fira de dibuix i pintura; menús modernistes i màgia, entre nombroses altres propostes d’aquest bigarrat escenari en el qual es barregen activitats lúdiques, patrimoni i promoció econòmica del municipi.

Pel que fa a l’àmbit cultural destaquen l’exposició temporal del fotògraf canetenc Eugeni Forcano: Fotografies 1960-1996, en el marc de la inauguració de la Casa Museu Ll. Domènech i Montaner; l’exposició fotogràfica Els indians en la intimitat i l’exposició de Lones Gegants Modernistes i Cilindres Modernistes.

Hi haurà, també, rutes i visites guiades per conèixer el ric patrimoni modernista de la localitat. En concret, visita guiada pel centre històric de Canet que inclou la Casa Roura i el Petit Palauet; com a novetat, la Ruta dels Indians, resseguint el patrimoni arquitectònic impulsat gràcies a la fortuna dels “americanos” i la Ruta Modernista carrilet “Castell de Santa Florentina”, entre d’altres visites que poden fer-se a la Casa Museu Ll. Domènech i Montaner i als panteons modernistes del cementiri municipal.

D’altra banda es comptarà, alhora, amb espais ambientats com un cotxe d’època de l’any 1927, per fer-se fotografies antigues; l’escenari Cafè Teatre, recreant un cafè teatre modernista amb actuacions; un espai lúdic infantil i tallers modernistes; activitats i jocs tradicionals per a infants i joves; l’Orient i el Modernisme amb comerciants que porten articles de l’Índia i la Xina; La Genuïna, espai ambientat d’època per fotografiar-se com ho feien els nostres avis i besavis; productes per degustar propis d’aquell temps a La Taverna de Cal Marsenc; El Cosidor amb expertes cosidores; la Plaça Mercat o a la Platja del Cavaió, el litoral a principis de segle, on es gaudirà de la teatralització de com “prenien els banys de mar” els nostres avis i besavis, entre d’altres propostes que tenen l’epicentre de l’animació de carrer i la intervenció a càrrec dels Comediants, teatre, conferències, cercaviles, jocs, gimcana, contes o dansa. Festa grossa modernista!

COMPARTIR