Arriba Vilassar de Noir, 2a edició del Festival de literatura i cinema negre

Text: Redacció
348

El festival Vilassar de Noir arrenca la segona edició, després del gran èxit de la seva estrena. Els propers 10, 11 i 12 de novembre Vilassar de Mar acollirà per segon any consecutiu, a l’espai cultural Can Bisa, el bo i millor de la literatura i el cinema negre, amb prop d’una trentena d’activitats i la participació d’una cinquantena d’autors i una vintena d’editorials.

El festival comptarà enguany amb la presència d’autors de tot l’Estat, amb la voluntat d’esdevenir una trobada transversal del gènere negre en totes les seves expressions artístiques: literatura i cinema, però també teatre i música. Amb una especial atenció als autors, editorials i creadors artístics més propers, com a altaveu del gènere negre a Catalunya.

Després de l’èxit de la seva estrena, amb prop d’un miler d’assistents, Vilassar de Noir enceta la segona edició, ampliant el nombre de dies del certamen. En total seran tres jornades dedicades a la literatura i el cinema negre, amb més activitats, més autors i creadors convidats, i més editorials col·laboradores.

Entre les principals novetats d’aquest any, el festival ha convidat autors de diversos punts de l’Estat, com Agustín Martínez, Diego Ameixeiras, Juanjo Braulio i Esperança Camps, i els comissaris dels festivals de València Negra i Pamplona Negra, Santiago Álvarez i Carlos Bassas, respectivament.

Entre els noms més destacats del gènere en català, hi participaran Paco Camarasa –amb el seu esperat nou llibre–, Sebastià Bennasar, Anna Maria Villalonga, Jordi Sierra i Fabra, Jordi Ledesma, Teresa Solana, Rafael Vallbona i Ricard Ruiz. I és que el festival vol potenciar els autors i creadors del gènere a Catalunya, alhora que s’erigeix en una plataforma de promoció i relació.

El festival està organitzat per l’Ajuntament de Vilassar de Mar i té el suport de diverses entitats del municipi. Vol potenciar també la cultura del Maresme. Per això s’ha organitzat una taula rodona amb autors de la comarca, en la qual participaran Rafael Vallbona, Susana Hernández, Planeta Lletra i Xavier Vernetta.

Més informació a: www.vilassardenoir.com

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí