El primer audiòfon del món amb intel·ligència artificial

Text: Redacció
201

El Centre Auditiu Aural de Mataró convida a les persones amb pèrdua auditiva a provar aquests nous audiòfons, que aprenen de l’experiència de l’usuari per oferir una millor audició a mida que s’utilitzen.

La intel·ligència artificial està totalment present a les nostres vides.  I de múltiples maneres. Hi ha intel·ligència artificial als resultats que ens apareixen quan fem alguna cerca en Google, quan traduïm textos per Internet o quan el navegador del nostre smartphone ens presenta rutes alternatives per evitar un embús.

Això és possible gràcies al Machine Learning, és a dir a les tècniques que faciliten que les màquines “aprenguin” a partir de dades que nosaltres mateixos anem introduint.

Fins ara, però, ningú havia aconseguit aplicar el Machine Learning a l’àmbit de l’audiologia.  Cosa que acaba d’aconseguir el fabricant danès Widex, que acaba de llançar els audiòfons WIDEX EVOKE, un nou audiòfon, totalment revolucionari, que ja està disponible al Centre Auditiu Aural de Mataró.

El nou WIDEX EVOKE inclou opcions interactives perquè l’usuari pugui triar com vol sentir-hi en qualsevol lloc on sigui.  Imaginem, per exemple, que l’usuari personalitza la seva experiència d’escolta en el seu restaurant favorit. Quan ho fa, el seu audiòfon WIDEX EVOKE aprèn d’aquesta elecció.

L’audiòfon va aprenent quines són les necessitats i les preferències de l’usuari. A més, l’audiòfon envia al núvol les dades anònimes de tots els usuaris de WIDEX EVOKE del món per oferir cada vegada una millor audició a cadascun d’ells.  Són audiòfons, a més, sense piles, connectats al mòbil (les trucades se senten directament en l’audiòfon) i controlables des d’una app. Miniordinadors per a l’audició, en definitiva.

CENTRE AUDITIU AURAL
Plaça de Cuba, 2 · Mataró · Tel. 93 757 32 82
COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí