Calella de nou amfitriona de la ‘Volta’

Text: Albert Calls  // Foto: sportimagen.com
268

 

La ‘Volta’ és un referent del ciclisme i a la vegada l’aposta clara pel territori. Es manté vigent malgrat els embats de la crisi i d’uns temps canviants i a més, els maresmencs, la podem veure passar, un cop més, per casa nostra.

Precisament, l’alcaldessa de Ca-lella, Montserrat Candini, el president de la ‘Volta’ Ciclista a Catalunya, Rubén Peris, i la presidenta de l’Associació Turística Calella (ATC), Isabel Mallol, van signar, el passat divendres 8 de febrer, els convenis de col·laboració que han fet possible que la ‘Volta’ torni a tenir aquest municipi de l’Alt Maresme com a punt de partida dels ciclistes.

Cal entendre la renovació d’aquesta activitat esportiva de referència a Calella després dels bons resultats obtinguts l’any passat. Consistori calellenc i organització de la prova han acordat repetir l’experiència designant el municipi com a centre neuràlgic de la primera etapa de la competició degana del ciclisme estatal.

La 93a edició de la ‘Volta’ Ciclista a Catalunya es disputarà del 18 al 24 de març. Aquesta serà la quarta vegada que Calella acull un final de etapa, després d’haver-ho fet els anys 1963, 1964 i 2012.

En el marc d’aquesta prova esportiva, pels carrers de Calella rodaran alguns dels ciclistes més destacats del moment, entre els quals hi haurà Bradley Wiggins, guanyador de la darrera edició del Tour de França.

D’altra banda, serà el dissabte 23 de març, al vespre, i amb la presència dels corredors de la ‘Volta’, directors d’equip, comissaris UCI, organitzadors, família, amics i autoritats locals, quan es presentarà a Valls el llibre ‘Xavi Tondo. El triomf de l’obstinació’, de Rafael Vallbona, sobre el malaguanyat corredor vallenc.

LA ‘VOLTA’ HOMENATJA EL TOUR DE FRANÇA

El Tour de França arriba aquest 2013 a l’edició número 100. Amb aquest motiu, la ‘Volta’ ciclista a Catalunya ha decidit retre un homenatge a ‘La Grande Boucle’. A cada etapa de la ‘Volta’ d’enguany, que es correrà entre els dies 18 i 24 del proper mes de març, es disputarà un esprint especial ‘100 edicions del Tour’.

Aquesta classificació disposarà també d’un mallot de líder, que serà imposat a cada etapa per diferents personalitats lligades històricament a la cursa francesa. La ‘Volta’ a Catalunya és la tercera cursa per etapes més antiga del món, i aquesta edició serà la 93a. El Giro disputarà aquest any la 96a i el Tour arriba a les 100.

Agraïments: Per a la realització d’aquest tema cal agrair el suport rebut de l’Ajuntament de Calella, a través de l’alcaldessa de la ciutat, Montserrat Candini i la regidora de Comunicació i Noves Tecnologies, Lorena Sànchez; el del president de la ‘Volta’ ciclista a Catalunya, Rubén Peris, i el del periodista i escriptor Rafael Vallbona.
COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí