Casa Graupera dedica el torró 2017 al Modernisme

Text: Redacció
215

Des de fa 122 anys, Casa Graupera de Mataró elabora postres tradicionals, xocolates, galetes, neules i torrons… L’any 1993 va tenir la idea de dissenyar un torró diferent cada Nadal, una aposta divertida i entusiasta, una manera de compartir il·lusions. Sorprendre cada any amb sabors diferents inspirats en temàtiques variades, és tot un repte que els motiva.

Enguany han volgut dedicar un torró al Modernisme, una època on els oficis van tenir una rellevància important. “Nosaltres tenim al cor l’ofici de neuler, amb una vinculació molt gran en l’etapa modernista”, asseguren.

El Torró Creació’17 va presentar-se el passat 18 de novembre amb degustació gratuïta tot el dia. A la tarda, es va fer una petita cercavila de música tradicionals de la mà dels grallers de la Colla Gegantera d’Iluro, que van sortir de la casa natal de Puig i Cadafalch i van anar cap al Fossar Xic. Convidant al tast públic.

En un any tan especial per a Mataró, tot apuntava a fer un torró en honor a un mataroní il·lustre com Josep Puig i Cadafalch, fent referència a la seva obra que és tot un tresor modernista a la ciutat, com la ‘Casa Coll i Regàs’ que obre les portes al públic aquesta tardor.

Un torró d’aromes modernistes, de sabors propers a les diades de festa i sobretaules llargues amb tertúlies inacabables, els sabors escollits són les de les postres més populars: crema catalana, cafè i cubans.

Les imatges escollides: el pany de les portes interiors de les sales principals de la Casa Coll i Regàs i els vitralls de la part superior d’aquestes. El pany com a referent de l’obertura al públic de la casa aquesta tardor i els vitralls plens de lluminositat i color que donen vida a les estances principals, com les llums de colors que il·luminen les nostres cases durant el Nadal.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí