Clam en defensa de l’escola en català i en contra de la reforma educativa

Text: Redacció  // Foto: Enric Puche
172

La plaça de Sant Jaume de Barcelona va acollir la concentració més multitudinària. Al final de la protesta, el president en funcions, Artur Mas, va rebre al Palau de la Generalitat els representants de Somescola.cat, la plataforma que ha convocat les protestes. El van acompanyar els consellers Irene Rigau i Ferran Mascarell. Altres poblacions com Girona, Tarragona, Lleida, Manresa i Tortosa també es van mobilitzar en defensa de la immersió lingüística amb concentracions que han aplegat centenars de persones.

La concentració davant del Palau de la Generalitat és una de les més de 60 que s’han fet en municipis d’arreu de Catalunya seguint la crida de la mateixa plataforma. Altres poblacions que han acollit concentracions són Arenys de Mar, Figueres, Igualada, La Seu d’Urgell, Manresa, Mataró, Olot, Palamós, Ripoll, Sabadell, Terrassa, Torelló, Vic i Vilafranca del Penedès.

Precisament, a Mataró, unes 500 persones van participar de la mobilització en defensa del model lingüístic de Catalunya i en contra de l’avantprojecte de llei del ministre Wert.

Tal com va informar Mataró Ràdio, “la capital del Maresme s’ha sumat a la seixantena de concentracions que s’han reproduït aquesta tarda arreu de Catalunya amb la lectura d’un manifest davant de l’ajuntament”. Diferents sectors de la comunitat educativa, des de les pròpies entitats, convocades per la Plataforma SOMESCOLA, passant per pares i mares, alumnes, professors i alguns partits polítics, així com representants del govern municipal, van mostrar el seu rebuig a l’avantprojecte de llei.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí