Conclou amb èxit la participació maresmenca al Saló International de Santonniers d’Arles

Text: Redacció
231

El passat diumenge 10 de gener, amb motiu de la cloenda del “58è Salon International des Santonniers d’Arles”, a França, els maresmencs Laura Bosch i Jordi Montlló van ser guardonats amb la medalla d’honor de la ciutat.

El guardó els va ser lliurat per l’alcalde, Hervé Schiavetti, després d’un parlament emotiu, on es van recordar els atemptats de París, succeïts la mateixa nit de la inauguració del Salon.

Bosch i Montlló han estat els comissaris d’una exposició única a Europa, que ha donat a conèixer una de les tradicions catalanes més arrelades: les figures de pessebre.Després de dos anys de preparatius, a la inauguració hi va assistir el Director General del Patrimoni Etnològic de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig Gordi, així com diverses personalitats del món de la cultura popular i associacions pessebrístiques catalanes, a més de les franceses.

Com expliquen els organitzadors d’aquesta proposta, més de 13.000 persones van passar pel claustre de Saint Trophime, un edifici del segle XII on s’exposava l’obra d’una vintena de figuraires catalans: Lluís Carratalà, Antoni Pruna, els germans Castells, Albert Deulofeu, Vidal, germans Colomer, el Dr. Pere Catà, Pepa Brasó, Joan Muñoz, Gemma i Francesc Bertran, entre molts d’altres.

La cloenda es va dur a terme al Saló d’actes de l’Ajuntament d’Arles. Un cop finalitzat es van cantar els himnes “Prouvènçaou et catouli” i “La coupo Santo”, en català ‘La Copa Santa’, composada per Frederic Mistral. En record d’una copa d’argent cisellada, que l’any 1867 va ser adquirida per subscripció popular i oferta als felibres provençals en agraïment de l’acollida dispensada a Víctor Balaguer, exiliat per la seva oposició al govern d’Isabel II.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí