Desplegament electoral per a tots els gustos

Text: Albert Calls  // Foto: Cedides
300
Artur Mas amb Joan Mora i el seu equip
Artur Mas amb Joan Mora i el seu equip

 

BANY DE MASSES CONVERGENT. El president de la Generalitat Artur Mas va acompanyar l’alcaldable mataroní Joan Mora i el seu equip en l’acte de presentació multitudinari a la capital del Maresme. Mas va mostrar-se convençut que “tot i que no és senzill” Mataró és un objectiu a l’abast gràcies “a la bona feina feta des de fa anys per Joan Mora i el seu equip. El repte és al nostre abast, ens ho hem de creure i tenir moral de victòria”. Per al recent president de la Generalitat, Mora “és una persona que ve del món de l’empresa, que sap què és començar de zero i superar dificultats i que, tot i tenir èxit professional ha decidit posar-se en política per donar la volta a l’Ajuntament i a Mataró”. Des de CiU confien que la inèrcia dels resultats al Parlament de Catalunya, el passat mes de novembre, ajudarà la candidatura de CiU a Mataró. El mateix Mora va recordar que la victòria el 28-N va ser “aclaparadora” també a la capital del Maresme i que tot i que els resultats “no es poden extrapolar”, aquest cop “es nota que la gent se n’ha cansat”.


La candidatura de Baron
La candidatura de Baron

BARON TANCA LLISTES RECUPERANT HISTÒRICS.Aquests dies de març han estat claus per a la candidatura del PSC de Mataró encapçalada per Joan Antoni Baron. Manté el gruix de l’actual equip de govern a la nova proposta i a més de les baixes anunciades de Ramon Bassas i Alícia Romero, dos dels noms cabdals de l’actual govern municipal, només ha decidit prescindir de l’actual regidora de Dona i Joventut, Anna M. Barrera. Per substituir-los ha situat als llocs de sortida de la llista la diputada Consol Prados, que serà la número 2, l’exregidora històrica i presidenta de la Fundació El Maresme, Maria Carme Maltas, i Juan Antonio Ciller, president del col·lectiu solidari EPMA i Mataroní de l’Any 2010. L’actual alcalde de Mataró assegura que es tracta d’una llista feta “per guanyar les eleccions, però pensada en clau per governar, on hi ha gent amb experiència política, gent amb experiència de gestió i que són de procedència diversa”. Aquests dies, també, Baron ha presentat el Manifest electoral que porta per títol I si fem cas a Einstein?, on explica el seu model de ciutat.

 

L’INDEPENDENTISME QUE S’UNEIX. Després del missatge de desunió que ha transmès l’independentisme en els darrers temps, l’alenada d’aire fresc ha vingut amb una candidatura conjunta a la capital del Maresme. ERC, Reagrupament, persones vinculades a SI i independents que van participar a les consultes sobiranistes, unifiquen ara una llista sota el nom Junts Decidim!, que insufla així oxigen a l’esquerra liderada per Francesc Teixidó i Sergi Penedès.

EL RETORN DE CAMPOLIER A SANTA SUSANNA. L’exalcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, que va ser-ho durant 30 anys, va deixar la política activa el 2007 obligat per la justícia i ara, que ja ha complert quatre anys d’inhabilitació per un delicte de prevaricació, torna a presentar-se com a candidat de CiU a l’alcaldia. Campolier va ser alcalde entre 1976 i 2007, i es pren el retorn “amb la il·lusió del primer dia”, segons ha explicat el president comarcal de CDC, Xavier Badia. Qui va succeir Campolier el 2007 és el mateix que ara li passa el relleu, Josep Monreal, que dies enrere va anunciar que plegava per motius “personals”. La direcció comarcal del partit assegura que ara Campolier és la millor opció per revalidar una alcaldia històrica.

 

Peret, Montserrat Nebrera i Mojedano, en l’acte de Mataronins
Peret, Montserrat Nebrera i Mojedano, en l’acte de Mataronins

MOJEDANO, PLANTANT CARA. L’exregidor del Partit Popular de Mataró Paulí Mojedano, després de la traumàtica ruptura del grup municipal, va crear la formació Mataronins, des de la qual opta a entrar en el consistori de la capital del Maresme. Per a la presentació pública de la nova força política, Mojedano va buscar el suport de tres cares prou conegudes: el cantant Peret, Montserrat Nebrera i l’actor Sergi Mateu. Mojedano està desplegant aquests dies l’estratègia de la seva formació que passa per un paper independent, la millora de Mataró i un gran pacte de ciutat en qüestions essencials, sense oblidar una de les seves grans reivindicacions en la seva darrera època popular, el mataró marítim.

COMPARTIR