La DO Pla de Bages

Quim Giménez.  Sommelier
543

La DO PLA DE BAGES és relativament recent, es va constituir l’any 1995. Juntament amb la DO Costers del Segre són les menys conegudes respecte a les altres DO catalanes, encara que en els últims temps han anat agafant auge degut a la qualitat dels seus vins.

Localització: Situada en una plana de la Catalunya central, envoltada per les serralades de Castelltallat, Montserrat i Sant Llorenç del Munt que la protegeixen.

Superfície: Aproximadament consta de 500 ha, amb 90 productors i 14 bodegues. 26 municipis conformen la DO.

Clima: Té un microclima mediterrani interior amb escassa pluviometria i una oscil·lació tèrmica bastant acusada amb hiverns freds.

Terreny: Són terrenys amb textures argiloses i calcàries que afavoreixen el cultiu de varietats de raïm blanc i negre.

Varietats blanques: Picapoll, cabernet sauvignon, chardonnay, macabeu i gewurztraminer.

Varietats negres: Merlot, cabernet sauvignon, samso (garnatxa), ull de llebre (tempranillo), cabernet franc, syrah, sumoll i picapoll negre.

Aquestes varietats produeixen vins afruitats, aromàtics amb notes balsàmiques. Cal destacar la varietat autòctona del picapoll que ofereix uns vins blancs frescos, fins i afruitats. La varietat negra és molt recent i està en fase d’expansió.

Té rellevància la Cooperativa Agrícola d’Arts impulsora i protectora de la varietat picapoll. Elabora també caves sota la DO Cava, de gran qualitat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí