El Masnou, Alella i Teià fan front comú contra la venda de les promocions d’habitatge públic

Text: Ajuntaments de El Masnou, Alella i Teià
702

Els alcaldes del Masnou, Pere Parés (CiU), d’Alella, Andreu Francisco (ERC) i de Teià, Joan Castán (Gent de Teià), han expressat la seva “oposició frontal” a la venda dels habitatges públics anunciada per l’INCASÒL –empresa pública de la Generalitat– i insten el Govern de la Generalitat a renunciar al que consideren la “privatització” de la borsa d’habitatge social de lloguer més important dels tres municipis.

Aquestes declaracions són fruit d’una reunió que els tres alcaldes van mantenir el passat dijous 3 de novembre, al Masnou, per valorar la posada a la venda per part de l’Incasòl de cinc promocions d’habitatges públics de lloguer ubicats a les tres poblacions maresmenques i analitzar les possibles accions conjuntes que emprendran els tres ajuntaments contra aquesta comercialització.

Les cinc promocions que l’Incasòl ha posat a la venda (les de Can Jordana i el Sector Llevant al Masnou, la de Cal Doctor a Alella i les del Sector La Plana i la Fàbrica Bassols a Teià) consten de 193 habitatges, 194 aparcaments i cinc locals comercials i són fruït dels convenis signats amb la Generalitat pels quals es regulava la cessió gratuïta dels terrenys per part dels ajuntaments. En aquests convenis s’establia també que els habitatges s’havien de destinar a famílies o persones residents o amb lloc de treball als municipis corresponents.

Els alcaldes recorden que, en tots els casos, aquesta cessió es va fer en tant que Administració pública i en cap cas els ajuntaments tenien la voluntat de cedir el sòl públic municipal a un promotor privat i més, tenint en compte que es tracta d’un bé molt escàs en aquestes tres poblacions i que per aconseguir-lo s’ha de recórrer, en moltes ocasions, a la reclassificació de sòls no urbanitzables o cal renunciar a terrenys per a espais o equipaments públics.

De la mateixa manera, els tres alcaldes consideren que el canvi de titularitat afecta greument la voluntat dels tres ajuntaments i els objectius dels convenis signats, perquè s’alteren les condicions d’accés als habitatges –quedant a criteri dels seu nou propietari i no garantint-ne la igualtat d’oportunitats– i perquè fa possible que, un cop finalitzat el termini de protecció actual, es puguin posar a la venda i els municipis perdin les peces més importants dels seus parcs d’habitatge públic.

Per tot això van acordar instar l’Incasòl a retirar de la venda, de manera immediata, les cinc promocions d’habitatge públic de lloguer del Masnou, Alella i Teià. També advertir-lo que en cas de no atendre aquesta petició, els ajuntaments del Masnou, Alella i Teià emprendran totes les accions legals que considerin oportunes per tal d’impedir que aquesta venda es produeixi.

COMPARTIR