El nostre compromís amb Mataró

José Manuel López.  President del PP de Mataró. Candidat del PP a l’alcaldia de Mataró
197

José Manuel LópezLes persones que formem el Partit Popular de Mataró ens enfrontem a un gran repte, d’aquí a molt pocs mesos tenim l’oportunitat d’ésser claus en el canvi polític que propiciï que després de 32 anys, sí, 32 anys, hi hagi un nou Govern a la nostra ciutat. Això suposa una gran responsabilitat i també una tasca ingent, però estem preparats per entomar-lo, bàsicament perquè creiem que és imprescindible no per la nostra formació política sinó, i és el més important, per la ciutat que tant estimem.

Mataró ha de tornar a ésser una ciutat d’oportunitats, on els que hi vivim, a més de tenir la nostra llar, puguem desenvolupar el nostre projecte vital amb totes les certeses que això comporta. Amb la certesa que els nostres fills podran accedir a l’escola que nosaltres lliurement triem per ells, amb la certesa que podem trobar o mantenir la feina, amb la certesa que podem gaudir d’uns espais públics endreçats i nets, amb la certesa que no tindrem problemes de seguretat ni a casa nostra, ni als comerços on comprem normalment, ni pels carrers de la ciutat. A aquestes certeses són a les que mirarem de donar respostes i sobre les que centrarem les nostres propostes de cara a les eleccions municipals del mes de maig.

Entenem que s’ha de produir un canvi de rumb al Govern de Mataró, un canvi de rumb que prengui les mesures necessàries per tal que es produeixi una recuperació a tots aquests nivells, que són els que ens preocupen als mataronins. Un canvi de rumb que propiciï una administració municipal que no suposi una càrrega excessiva de mantenir; per tant, s’ha de fer anar el bisturí i treure tot allò que sigui superflu: s’hauran de reduir el nombre de regidories del Govern, el nombre de càrrecs de confiança i s’hauran de reduir despeses de comunicació, haurem de fer, en definitiva, una Administració més d’acord amb la situació que estan passant els nostres conciutadans.

Haurem de practicar altres tipus de polítiques per tractar alguns temes que ens ocupen i preocupen. Cal repensar tot allò que afecta a temes d’immigració, via pública, civisme, seguretat, participació d’uns ciutadans cada cop més formats i més informats, atenció a la gent gran i als dependents i un llarg etcètera. És ben cert que tot això val molts diners i que s’ha de ser rigorós per no prometre allò que segur que no es pot complir, però s’hauran de prioritzar despeses, s’hauran de prendre mesures per facilitar la feina d’aquells que poden generar riquesa; els petits empresaris, els autònoms i els emprenedors són una prioritat, perquè són ells amb el suport de les administracions els que faran possible que sortim de la situació en la qual estem. Finalment volem una Administració que sigui un suport als ciutadans de Mataró, no a l’inrevés, el ciutadà ha de ser el protagonista i en això i per això treballarem amb il·lusió, responsabilitat i fermesa.