El temps de la ‘política’… continua

Text: Redacció
188

El passat diumenge 27 de setembre la ciutadania va ser cridada a votar a les eleccions del Parlament de Catalunya. Prèviament es va viure una nova Diada, l’11, molt intensa, que va desembocar en una campanya electoral molt moguda i unes votacions amb una participació històrica.

Les eleccions del 27 S han estat, claríssimament, una cita electoral cabdal per al futur de Catalunya perquè els plantejaments polítics amb els quals s’hi ha arribat, per molt que hi hagi qui vulgui devaluar-los, són d’una situació excepcional i inèdita en la nostra història.

Més enllà de tots els fets viscuts en els darrers temps i amb el màxim respecte a tots els plantejaments polítics democràtics, la cita del 27S ha servit, sobretot, per veure quina és l’opinió dels electors davant de la possibilitat que Catalunya emprengui de manera clara, plantejada si es dóna el cas per les forces polítiques amb majoria, el camí cap a l’autodeterminació.

I si bé és cert que legalment els electors van decidir la composició del Parlament de Catalunya, no pot negar-se tampoc el caràcter plebiscitari evident d’aquestes eleccions. Per tant, el suport o no a les forces que plantegen obertament un procés cap a la independència de Catalunya, és determinant per marcar les passes que vulguin seguir-se en el terreny polític més immediat, més enllà també de com es valorin els resultats.

Precisament, l’endemà del 27S els grups polítics van posar-se a gestionar els resultats obtinguts, obrint-se un itinerari nou, amb la consciència d’un punt d’arribada i un altre horitzó polític. En el context de nous episodis, com són la imputació per la consulta sobre la independència del 9N del president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, l’exvicepresidenta del Govern, Joana Ortega i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau.

De moment, sobre la taula, amb el mapa polític català determinat per la victòria de Junts pel Sí, però que necessita el suport de la CUP; el gran creixement de Ciutadans fins a esdevenir el principal partit de l’oposició i les properes eleccions espanyoles plantejades per al proper diumenge 20 de desembre.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí