El Torró d’autor 2016 de la pastisseria Uñó

Text: Redacció
318

La Pastisseria Uñó de Mataró, tot un referent gastronòmic, ha fet una nova proposta del seu torró d’autor. L’artista a qui es dedica enguany és Jordi Cuyàs, que s’ha inspirat en una pintura de Viladomat que hi ha a la Capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria.

La presentació del Torró d’autor es va fer el passat 1 de desembre, dins la mateixa capella. Durant l’acte, Jordi Cuyàs va explicar que amb motiu de la inauguració de la restauració de les pintures de la Capella dels Dolors, va quedar maravellat de l’obra barroca. De tots els murals es va fixar amb una mà que hi ha just a l’entrada, i d’aquí en surt l’obra original del torró. Segons Claudi Uñó, “era interessant fer coincidir l’esdeveniment de ciutat de la restauració de la Capella dels Dolors amb el torró d’autor. Tot hi va sumar”.

Aquesta és la 22a edició del torró d’autor de la Pastisseria Uñó, una peça gastronòmica ben acollida i que sovint acaba sent un motiu de regal entre mataronins o més enllà, ja que n’envien a diversos llocs.  I amb els anys, aquesta preuada peça de rebosteria ha esdevingut  un clàssic.

“Per fer el torró d’enguany, es volia un gust força familiar i d’aquí que recordi el sabor de les galetes amb xocolata. El dibuix de la mà de Viladomat amb l’estil característic d’en Cuyàs, més un farcell bronzejat que transmet la càrrega de l’estil barroc, acaba sent el resultat del torró d’autor d’aquest 2016”, comenta Uñó.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí