El triatló de referència mundial IRONMAN Barcelona-Calella ja és una realitat

Text: Redacció
164

L’Alt Maresme serà així la seu central d’aquesta prova esportiva de rellevància internacional que situa la comarca en la primera divisió del triatló mundial. L’Empresa World Triathlon Corporation (WTC) és qui s’encarregarà d’organitzar i gestionar tot el relacionat amb la marca IRONMAN Barcelona-Calella.

El passat 15 d’abril va donar-se a conèixer en roda de premsa. L’IRONMAN és la més exigent de les triatlons. Puntuarà per anar als campionats mundials Ironman de Kona  (Hawái) i als mundials 70.3 (mig IRONMAN).

L’IRONMAN rep el seu nom per les distàncies que tenen les proves, ja que consta de 3, 86 Km de natació, 180 Km de ciclisme i  42,2 Km de carrera a peu (marató). La carrera té un temps màxim de 17 hores i un temps promig d’aproximadament 12 hores, i el temps rècord actual és de 7: 41, 33, establert per l’Ironman Andreas Raelert.

D’altra banda, el campionat del món es du a terme tots els anys a Hawái però es realitzen altres proves com a sessions classificatòries per al campionat mundial durant la resta de l’any. Tenen lloc en diferents països del món com Austràlia, Nova Zelanda, Brasil, Espanya, Canadà, Estats Units, Sudàfrica i França, entre d’altres. A més dels campionats del món n’hi ha d’altres de regionals com són els campionats d’IROMAN d’Europa, d’Àsia-Oceania, d’Amèrica del Nord i de Sud-amèrica.

Amb aquest l’IRONMAN, Barcelona-Calella esdevindrà la seu de l’IRONMAN del Sud d’Europa, cosa que situa el municipi de l’Alt Maresme, novament, en el punt de mira d’un esdeveniment esportiu internacional de referència.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí