El xef Albert Ortiz enamora amb els aromes de Cabrils en el Fòrum Gastronòmic Barcelona

Text: Associació d’Hostalers de Cabrils
185

L’esforç, el treball en equip, la perseverança, la passió per la cuina i els productes de la terra que l’envolten, l’experimentació i la combinació de tradició i avantguardisme han recompensat l’Albert Ortiz, del restaurant AXOL (Cabrils), amb el reconeixement de Millor Cuiner de l’Any en el marc del Fòrum Gastronòmic Barcelona 2014. “Estic realment emocionat i agraït. El treball dur té la seva recompensa”, afirma Ortiz.

El plat presentat per l’Albert Ortiz al certamen ha estat el Dolç de llet de cabra amb baies i aromes de Cabrils, unes postres que, entre d’altres ingredients, tenen com a base una crema de llet de cabra amb xocolata blanca, mel d’elaboració pròpia amb baies de garrofa, sorbet de mora, pètals de flors,un núvol de sucre, gel sec i una infusió d’herbes del poble de Cabrils: romaní, garrofa i farigola.“Mentre mengem les postres, estem olorant les muntanyes de Cabrils”, assegura Ortiz.

Aquest també va ser el plat que l’Albert Ortiz va cuinar en directe en el tret de sortida de la 2a Edició de la Ruta Gastronòmica per Cabrils, en marxa des del passat mes de juliol i vigent fins el mes de maig de 2015.

El restaurant AXOL té arrels familiars. Està regentat per l’Albert Ortiz i la seva germana Xènia, els qual van heretar la passió per la cuina del seu pare, també propietari d’un restaurant a Cabrils, El Xaret.

L’AXOL es caracteritza pel seu tarannà de proximitat amb una base de cuina tradicional, però amb la pretensió d’emocionar, ser divertida i avantguardista al mateix temps. Als seus plats es constata la dilatada experiència de l’Albert Ortiz a restaurants de la talla d’El Celler, el Bulli i l’Arzak.

Amb aquest nou reconeixement, la gastronomia de Cabrils està d’enhorabona, ja que la localitat continua guanyant prestigi i qualitat a nivell estatal. El passat mes de març, Ortiz va guanyar el segon premi del també distingit Concurso Cocinero del Año.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí