En defensa de l’Escola Mar Nova

Famílies de l’Escola Mar Nova.
148

L’escola Mar Nova de Premià de Mar ha esdevingut part de la corrent actual d’escoles innovadores, sent un referent a la comarca del Maresme. Aquest centre d’una línia implementa un projecte educatiu basat en les franges horàries, els projectes i els racons; no existeixen les assignatures, no s’utilitza el llibre de text i els deures, anomenats encàrrecs, no són una eina habitual.

El passat dia 2 de maig es va comunicar la decisió de la directora dels Serveis Territorials de tancar la línia de P3 per al curs 2016/17 i de la integració de la resta d’alumnes i mestres del centre, durant el curs 2017/18, en un altra escola de la vila, el Montserrat.

El Departament sempre ha justificat aquesta decisió per la davallada de la natalitat del municipi (però no ha tancat cap línia de P3), pels mals resultats de la primera prova d’avaluació de competències bàsiques (però enguany estan a la mitjana de Catalunya), per la manca d’un edifici (hi ha 96 centres íntegrament en mòduls a Catalunya) i perquè l’Escola Montserrat, ubicada en l’altre extrem del municipi, ofereix un model educatiu semblant (el seu projecte educatiu és clàssic, amb llibres, deures, exàmens i assignatures).

Posteriorment, l’Ajuntament de Premià de Mar ha informat a les famílies del centre que el motiu principal del tancament de l’escola Mar Nova és de caire econòmic, arran de la inversió de prop de 4 milions d’euros de fa uns anys per a la construcció de l’escola Montserrat.

El ple de l’Ajuntament, la Federació d’AMPA de Premià de Mar i tots els grups polítics amb representació parlamentària, excepte Junts pel Sí, han signat documents oficials a favor del no tancament de l’escola Mar Nova. La decisió, però, segueix inamovible.

Davant l’enrocament del Departament i la manca d’oferta pública d’un model d’ensenyament semblant, una quarantena de famílies han engegat un programa de homeschooling (ensenyament en família), obert a totes les famílies interessades, que es concretarà al llarg del proper curs i es posarà en funcionament si finalment es tanca l’escola Mar Nova.

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí