“Es salvarà la crisi quan es promocioni l’arribada a compradors importants”

Text: Albert Calls  // Foto: Enric Puche
625

Quina és la funció del CRDO Alella?
Promocionar, controlar la qualitat, la protecció de la vinya i determinats aspectes en l’àmbit d’urbanisme que afecten el sector, entre d’altres temes de promoció i difusió.

Actualment integren el Consell Regulador 18 pobles del Maresme i del Vallès, però en falten especialment del Maresme. A què és degut aquest fet?
Ja es va presentar una ampliació de 10 municipis més l’any 2009, però s’està pendent d’una normativa nova a Brusel·les (tots els reglaments s’han d’adaptar a la normativa europea i aprovar un nou plec de condicions, adaptant la normativa a la Comunitat), i fins que aquesta no estigui vigent no podrem ampliar-nos. Els 10 municipis ja compleixen els requisits per pertànyer a la DO (Badalona, Granollers, Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Cabrils, Sant Cebrià de Vallalta, Arenys de Mar, Sant Pol de Mar i Sant Iscle de Vallalta). Es decideix ampliar per la demanda de les localitats i per la capacitat de venda en nombre d’habitants, especialment en grans ciutats com Badalona, Granollers o Mataró, que tenen molta població. També, d’aquesta manera, es dóna l’oportunitat de ser-hi a algun celler nou en alguns llocs que de moment fan vins per a ús personal.

S’han incorporat nous cellers, darrerament, a la DO Alella?
Sí, els dos últims són Can Roda, de Martorelles, i Can Bouquet, d’Alella. Quan vam començar fa sis anys hi havia sis cellers i ara n’hi ha vuit.

La promoció continua sent un dels grans reptes que tenen?
Aquest any serem a les festes de la Mercè, de Barcelona. A la Verema d’Alella hi participem amb els cellers i fent presentacions de vins i curs de tast, entre d’altres formes que tenim de fer difusió. L’INCAVI (Institut Català del Vi) té empenta per difondre els vins de Catalunya i la nostra idea és cada cop més promocionar els nostres vins, perquè tota promoció és sempre bona. Però primer ens hem centrat en sanejar el Consell Regulador com a prioritat.

La crisi continua sobre la taula com a tema preocupant.
Hi ha una problemàtica general, al sector, més aviat de vendes i de cobraments, però es continua treballant per obrir nous camins malgrat la situació. Per exemple, a Alella es fa a FP un Grau Superior de Màrqueting Vitivinícola en el qual hem col·laborat i ja ha sortit una primera promoció amb alguns alumnes que ja treballen. Però el més important, la salvació de la crisi, ve pel camí de l’exportació. Vaig proposar a l’INCAVI que fes una reunió entre empreses catalanes i importadores. Se salvarà la crisi quan es faci l’esforç necessari i des de Catalunya es promocioni l’arribada a compradors importants.

Les apostes per difondre l’enoturisme són molt necessàries?
És una via de treball molt interessant perquè al vi se l’ha de conèixer i agafar estimació.

COMPARTIR