Esposició al Masnou sobre Jordi Alumà i la seva obra

Text: Redacció
526

Dins de la programació estable d’arts visuals, l’Espai Casinet acull, des del 20 de gener fins a l’11 de febrer, l’exposició “Jordi Alumà i els seus 94 anys: darrera obra”. La inauguració va tenir lloc el passat dissabte 20 de gener i va comptar amb molta assistència de públic, que va omplir la sala de gom a gom.

L’autor exposa més de quaranta obres, 27 de les quals són el rostre de dones delicadament treballades amb pastel i plomí, en què les línies geomètriques es modelen per aportar una transcendència atemporal. L’exposició també acull quadres de terrats, principalment de Barcelona; un parell de dibuixos al voltant de la temàtica de l’esport, que l’ha fet internacionalment famós, i natures mortes, entre d’altres.

Jordi Alumà (Barcelona, 1924) és fill i net d’artistes. Els seus dos avis eren, l’un, dibuixant i litògraf, i l’altre, escultor. El seu pare, pintor i cartellista. Això va influir en els estudis de l’artista, i li va permetre conèixer l’ambient dels artistes catalans del moment, encara que aviat va obrir les ales i va voltar per Itàlia, Amsterdam, Tòquio o Nova York, entre d’altres indrets.

A més, Alumà és el creador d’un dels símbols més visibles i emblemàtics del Masnou: la Nimfa. A partir dels versos de Josep Pujadas Truch, va donar forma a la dona del Masnou per celebrar l’entrada a l’any 2000. La seva trajectòria –és dels artistes que més i millor han reflectit l’olimpisme en la seva obra– ha estat mereixedora de continus homenatges.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí