Estat propi: ens interessa a les empreses?

David Anton.  Empresari
214

En els darrers anys i sobretot en les darrers mesos la societat civil catalana s’ha posicionat clarament a favor que Catalunya esdevingui un nou estat d’Europa. Les dues manifestacions multitudinàries, sobretot la de l’11 de setembre de 2013, els darrers resultats electorals i la resolució aprovada pel Parlament de Catalunya amb dues terceres parts que donen suport a la Declaració de Sobirania són proves evidents d’aquesta àmplia majoria.

I els empresaris què en diuen? Malgrat alguns intents per fer veure que s’hi oposen, la realitat és molt diferent a la que sovint ens volen vendre. Posaré dos exemples: el primer les enquestes fetes per dues patronals catalanes. En concret, un 53% dels empresaris de Cecot i un 66% dels de Pimec declaren que volen la independència. Xifres reveladores.

Un segon exemple és l’acte “Anem per feina” organitzat per Foment i Fepime en el qual tant la Cambra de Comerç de Barcelona, com la Pimec  i la Cecot van anunciar que no hi anirien. Per què es van desdir? Fàcil: ho van fer perquè no volien que l’acte es convertís en un instrument de propaganda en contra de la voluntat del poble Catalunya i en contra del procés sobiranista.

Els empresaris no som aliens a la realitat del país. Segur que hi ha empresaris a favor i d’altres en contra, de la independència. Però la voluntat majoritària dels empresaris és la mateixa que la de la majoria dels ciutadans de Catalunya que crec que és esdevenir un nou estat d’Europa. Això sí: volem i treballarem per tenir un estat modern, àgil, on sigui fàcil crear empreses, on sigui senzill contractar. Un país amb il·lusions renovades i ànim emprenedor. Un país on els joves tinguin oportunitats reals de crear empreses (de forma ràpida!) i no hagin de marxar a fora per treballar. Un país innovador i exportador. Un país d’oportunitats i no pas d’amenaces. Els empresaris no som éssers estranys. Simplement volem el millor pel nostre país.

David Anton i Martínez, empresari (Òmnium Mataró-Maresme va organitzar el passat 21 de març l’acte “Empresa i Independència: preguntes i respostes”. L’acte va donar resposta als empresaris per les pors i els dubtes que poden sorgir respecte una possible independència de Catalunya).

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí