Estiraments de cadenes musculars

Clínica ISSA.
201

Els Estiraments de Cadenes Musculars són una tècnica que prové d’una feina de recopilació, estudi i experimentació de diferents mètodes i gimnàstiques suaus i conscients, realitzat per Jorge Ramón Gomáriz.  Totes aquestes gimnàstiques tenen com a denominador comú ampliar la consciència corporal. Això vincula immediatament la persona amb la realitat i el present.

Les pràctiques afavoreixen a un estat de consciència més obert i més clar, i a una quietud mental que ens ajuda a viure més sans i equilibrats. La majoria de les persones tenim escurçades una o diverses cadenes musculars, i això és causa de desalineaments a la nostra estructura corporal. Mantenir el nostre cos desalineat a l’espai suposa una major despesa d’energia que serà restada de la nostra energia vital.

La nostra postura manifesta aspectes fonamentals de nosaltres mateixos que, aparentment, creiem guardar en el nostre interior. El cos reflecteix fidelment la nostra història, el que hem realitzat i el que no, mostra les nostres frustracions, carències i punts dèbils. Parla clarament de les nostres qualitats potencials. També reflecteix el nostre món afectiu, essencialment si ens hem sentit estimats o no.

ELS OBJECTIUS DE LA TÈCNICA

  • Presa de consciència. El primer pas és adonar-se, reconèixer el mode particular que cadascú de nosaltres tenim d’habitar al nostre cos. Tractar d’identificar els patrons i les conductes que reproduïm normalment… Reconstruir la imatge corporal que tenim de nosaltres mateixos.
  • Alliberar-nos de tensions cròniques. Per diferents motius les tensions i els escurçaments musculars s’instal·len en el nostre cos, elles limiten la possibilitat d’estar ben alineades en el camp gravitatori i condicionen la llibertat de moviment.
  • Reprogramar el moviment. Es tracta de revisar patrons de moviments que inclouen tensions innecessàries a causa de vells hàbits i proposar altres nous amb mínim esforç i amb major qualitat d’expressió. La clau es troba en la regulació o ajust del to muscular.
  • Alliberar la respiració. Reduir les tensions que impedeixen el seu ple funcionament. Augmentar la consciència i millorar la seva adaptabilitat.
  • Explorar i afinar els sentits. Com a via per a millorar la nostra relació amb el món exterior.
  • Millorar el funcionament dels òrgans i sistemes. Per trobar situacions que facilitin l’autoregulació del cos.

QUAN ESTÀ INDICAT
Els Estiraments de Cadenes Musculars estan indicats per: Problemes d’esquena i lesions a la columna vertebral; Afavoreixen una bona integració postural; Tenen efectes molt positius en el sistema nerviós; Millora la circulació sanguínia i limfàtica; Són molt eficaços per reduir l’estrès;  En molt casos tenen efectes analgèsics i redueixen el risc en les persones que practiquen esport.

ORGANITZACIÓ DE LES SESSIONS PRÀCTIQUES
Les sessions seran setmanals. Una hora i trenta minuts de duració. Els últims quinze minuts es dediquen a compartir l’experiència viscuda, aquelles persones que ho desitgin. L’ambient és de respecte i es tracta més de permetre que de forçar.

Vols conèixer el treball d’estiraments de cadenes musculars?
Informa’t sense compromís:
ISSA: C/ Nou, 46, Mataró.
Tel. 93 790 22 14
gemma@clinicaissa.com
COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí