Els estiraments de cadenes musculars

ISSA.  www.clinicaissa.com
198

Els estiraments de cadenes musculars són una tècnica que ve d’un treball de recopilació, estudi i experimentació de diferents mètodes i gimnàstiques suaus i conscients, realitzades per Jorge Ramón Gomáriz. Totes aquestes gimnàstiques tenen com a denominador comú ampliar la consciència corporal. Això vincula immediatament a la persona amb la realitat i el present.

Mitjançant aquest mètode portem a terme un treball en el qual es produeixen dos processos simultanis: el d’alliberar la tensió de les diferents cadenes musculars i el d’una presa de consciència corporal.

Les pràctiques afavoreixen un estat de consciència més obert i més clar i una quietud mental que ens ajuda a viure més sans i equilibrats. La majoria de les persones tenim escurçades una o diverses cadenes musculars i això és causa de desalineaments a la nostra estructura corporal. Mantenir el nostre cos desalineat a l’espai suposa un major desgast d’energia que serà restada de la nostra energia vital.

La nostra postura manifesta aspectes fonamentals de nosaltres mateixos que aparentment creiem guardats al nostre interior. El cos reflecteix fidelment la nostra història, el que hem realitzat i el que no, mostra les nostres frustracions, carències i punts dèbils. Parla clarament de les nostres qualitats potencials. També reflecteix el nostre món afectiu, essencialment si ens hem sentit estimats o no.

ELS OBJECTIUS D’AQUEST TREBALL

1. Presa de consciència. El primer pas és adonar-se, reconèixer el mètode particular que cadascú de nosaltres tenim d’habitar al nostre cos. Tractar d’identificar els patrons i conductes que reproduïm habitualment.

2. Alliberar-nos de tensions cròniques. Per diversos motius les tensions i escurçaments musculars s’instal·len al nostre cos, elles limiten la possibilitat d’estar ben alineades en el camp gravitatori i condicionen el moviment.

3. Reprogramar el moviment. Es tracta de revisar patrons de moviments que inclouen tensions innecessàries a causa de vells hàbits i proposar-ne alguns de nous amb el mínim esforç i amb una major qualitat d’expressió.

4. Alliberar la respiració. Reduir les tensions que impedeixen el seu ple funcionament. Augmentar la consciència i millorar la seva adaptabilitat.

5. Explorar i afinar els sentits. Com a via per a millorar la nostra relació amb el món exterior.

6. Millorar el funcionament d’òrgans i sistemes. Per trobar situacions que facilitin l’autoregulació del cos.

QUAN S’INDICA AQUEST TREBALL

  • Problemes a l’esquena i lesions a la columna vertebral.
  • Afavoreixen a una bona integració postural.
  • Tenen efectes molt positius sobre el sistema nerviós.
  • Millora la circulació sanguínia i limfàtica.
  • Són molt eficaços per reduir l’estrès. Fan que la persona es col·loqui en l’aquí i ara sense jutjar el que sent, vivint les mateixes limitacions com una experiència i autoconeixement.
  • La pràctica és molt gratificant, ja que afavoreix la segregació d’endorfines, altament beneficioses per a la salut.
  • En molts casos tenen efectes analgèsics i redueixen el risc en les persones que practiquen molt d’esport.
Vols conèixer el treball d’estiraments de cadenes musculars?
 
PROPERA PRESENTACIÓ: 2 SESSIONS (1.30 h cada una)
Dijous 6 de juliol de 19 a 20.30h.
Dijous 13 de juliol de 19 a 20.30h.
 
Hi haurà una part teòrica i una pràctica per tal que pugueu conèixer en què consisteixen els Estiraments de Cadenes Musculars. Preu Taller: 30€.Cal inscripció prèvia: 93 790 22 14 / gemma@clinicaissa.com
COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí