Exercici per a l’artrosi

Text: AMIC
198

Fugir del sedentarisme, portar una dieta sana i fer exercici, és la millor manera d’evitar l’artrosi. Entre els exercicis més destacats hi ha el ioga, l’spinning i els estiraments. Tots ells sempre amb una visita prèvia al metge per portar a terme una avaluació i saber l’estat de forma del qual es parteix.

Amb el ioga es millora la salut ja que aporta beneficis físics i mentals. Enforteix i tonifica el cos, aportant-li resistència i mantenint-lo flexible, a la vegada que el to muscular i la flexibilitat s’equilibren ajudant a mantenir la columna dreta.

Per altra banda, i en major grau d’intensitat, hi ha l’spinning, que proporciona un augment en la despesa calòrica i pal·lia els dolors i molèsties provocats per l’artrosi. Enforteix la musculatura de les cames reduint molts dolors i augmenta la condició física considerablement.

Gràcies al treball muscular, els ossos augmenten la seva duresa que, afegit a l’increment de massa muscular, fa que en conjunt es tracti d’una estructura molt més resistent.

Quant als exercicis d’estirament, són una activitat física de baixa intensitat, que ajuda a relaxar el cos. Es recomana realitzar una rutina d’estirament diària, que ha d’anar acompanyada per un estil de vida més actiu.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí