Fem florir la primavera

Text: Redacció
505

Ja fa setmanes que la bonança presideix l’ambient, però la veritat és que la primavera just va començar el passat 20 de març. Un hivern sec i calorós ha fet que molts ja faci dies que passegem amb màniga curta, gaudim de l’aire lliure i comencem a guarnir els nostres balcons i terrasses amb flors i plantes, com toca en aquesta estació de l’any.

És temps de geranis i margarites, petúnies i surfínies, rosers, hortènsies, i també planta aromàtica. És moment de visitar els centres de jardineria i les floristeries per vestir casa nostra d’autèntica primavera, i també de sortir al camp i a la muntanya i veure’n la seva transformació. Quin plaer amarar-se dels infinits colors i les olors que desprenen les flors i plantes en aquests dies, especialment quan els toca el sol!

En aquest sentit, la primavera és també una magnífica excusa per visitar les diverses Viles Florides amb què comptem al Maresme: Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldetes, Calella, Llavaneres, Malgrat, Pineda, Premià de Dalt, Santa Susanna, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar. Un total de 18 municipis per recórrer els seus carrers, parcs i jardins, redescobrir-hi la natura urbana, i adonar-se com n’és d’important per a una bona qualitat de vida, a nivell de salut tant física com emocional, l’estar envoltat de plantes i verd.

Mones i… roses!

El calendari d’enguany fa que Sant Jordi s’escaigui just l’endemà de dilluns de Pasqua, així que després de la mona serà el moment de regalar-nos un any més la preuada rosa. La tradició marca que aquesta sigui vermella com a símbol d’amor, però també hi ha lloc per a molts altres colors: grogues, roses, blaves, blanques… Des del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, a Vilassar de Mar, esperen “una campanya positiva, en la línia dels darrers anys”, en la qual es venguin novament més de 7 milions de roses a tot Catalunya. “Són majoritàriament roses de la varietat Freedom, vingudes de Colòmbia i Equador, però encara n’hi ha una petita part de varietats produïdes al Maresme”, explica Sito Vilarrubla, president del Mercat. “Sant Jordi és una diada molt consolidada, i ningú es pot quedar sense la seva rosa”, constata.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí