El Festival Internacional d’Orgue de Mataró arriba a la sisena edició

Text: Redacció
188

El Festival Internacional d’Orgue Mataró-Barcelona Jaume Isern ha volgut ser partícip de l’Any Puig i Cadafalch dedicant el concert inaugural del 8 de juliol a la música del mataroní il·lustre del qual enguany se’n celebra el 150è aniversari del naixement. La sisena edició del Festival, de l’1 al 18 de juliol, comptarà amb una programació de concerts d’artistes de nivell internacional. Aquest esdeveniment és reconegut arreu d’Europa pel seu talent artístic i pels rècords de públic assistent que assoleix cada any.

Sota la direcció artística de l’organista oficial de Santa Maria, Raúl Prieto, el Festival Internacional d’Orgue tornarà a presentar experiències al voltant de l’orgue com és el cas de l’orgue al carrer, les visites guiades a l’orgue de Santa Maria -l’instrument musical històric més gran de Catalunya- i també tallers.

La Basílica de Santa Maria, el Teatre Monumental i el Convent de les Carmelites Descalces són els tres escenaris on es desenvoluparan els nou concerts, les visites guiades i els tallers pedagògics.

Enguany, a excepció del concert inaugural, la resta de recitals professionals seran de pagament amb la voluntat de cuidar el confort dels assistents i de posar en valor el festival. Les entrades, que tindran un preu simbòlic de 3 €, es podran adquirir a través del web www.entradesculturamataro.cat, a les oficines de la Direcció de Cultura i, des d’una hora abans, als espais de concert.

PROGRAMACIÓ

La música a la Catalunya de Puig i Cadafalch. Basílica de Santa Maria. Dissabte 8 a les 21 h. Concert espectacular d’orgue a càrrec de Raúl Prieto. Repertori basat en les òperes de Wagner i els grans romàntics.

El Triomf d’Ariadna. Convent de les Carmelites Descalces. Dimarts 11 a les 20.30 h. Programa dedicat al barroc des d’un punt de vista historicista. Obres de Bach, Vivaldi i Händel.

ORGANized SAX. Basílica de Santa Maria. Dimecres 12 a les 21 h. Concert a càrrec de Patrick Stadler i Ulrich Walther. Obres de Praetorius, Milhaud i Rakhmàninov, entre d’altres.

Cine mut d’humor i animació. Teatre Monumental. Dijous 13 a les 21 h. L’organista Ulrich Walther posarà la música d’orgue a fragments de pel·lícules de Charles Chaplin, Buster Keaton, George Pal i Walt Disney.

L’orgue et sorprèn al carrer. Davant l’ajuntament. Dissabte 15 de 18 a 20.30 h. Actuacions intermitents de vint minuts d’orgue amb interpretacions de peces des de Bach fins als Simpson. A càrrec de Raúl Prieto.

L’espectacularitat i el lirisme de l’orgue romàntic francès. Basílica de Santa Maria. Dissabte 15 a les 21 h. Concert a càrrec de Ben van Oosten.

Missa amb cant gregorià alternat amb versos del segle XVII a l’orgue. Basílica de Santa Maria. Diumenge 16 a les 18 h. A càrrec d’alumnes del taller de cant gregorià i de l’Acadèmia Internacional d’Orgue.

Toccata i Fuga en Re menor i més, a tres orgues. Basílica de Santa Maria. Dimarts 18 a les 21 h. Concert amb tres orgues a càrrec de Raúl Prieto, Ulrich Walther i Maria Teresa Sierra. Repertori de Bach i Txaikovski.

Concert-concurs dels estudiants de l’Acadèmia. Basílica de Santa Maria. Divendres 21 a les 21 h. Els alumnes de l’Acadèmia Internacional d’Orgue competiran davant el públic..

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí