Flors de bulbs per Nadal

Passi Garden Home.
441

Abans que acabi la tardor, jacints i amarilis es converteixen en els protagonistes d’una decoració viva i plena d’encant. Aquests bulbs forçats per florir abans d’hora només es poden cultivar dins de casa…

En els últims anys, jacints (Hyacinthus orientalis), amarilis (Hippeastrum spp.), tulipans, han cobrat gran protagonisme com plantes de flor d’interior en els mesos més freds de l’any. Al Centre de Jardineria trobaràs des d’octubre els seus bulbs forçats, és a dir, sotmesos a determinades condicions de fred i llum per aconseguir una floració precoç. Així, espècies que naturalment floreixen a la primavera s’avancen per donar lloc a decoracions d’allò més atractives, fins i tot nadalenques.

Quan comprar-los. Ja des de l’octubre pots trobar Tulipans, Crocus, Musacris, Amarilis, Jacints i Narcisos.

Com cultivar-los. El test ha de ser només més gran que la mida del bulb. No esperis a portar-los a un test: la planta es concentrarà en emetre les seves barres florals en comptes de dedicar els seus esforços a colonitzar el substrat amb les seves arrels. Si el recipient és gran, planta diversos bulbs en ell. El test ha de tenir forat de drenatge per evitar l’acumulació d’aigua al fons.

Drenatge i substrat. Col·loca una capa de pedra volcànica a la base del test per assegurar el drenatge, i omple amb un substrat molt solt.

Com plantar. Els bulbs no s’han d’enterrar del tot. Deixa un terç per sobre de la superfície del substrat, i dos terços en el dels amarilis. El rovell sempre ha de quedar cap amunt.

Manteniment. Situar-los en un ambient lluminós, a 18-19º, s’han de fer regs amb aigua temperada preferiblement, i no els abonis. Augmenta els regs progressivament a mesura que les vares creixin, no deixis que el substrat s’assequi, però tampoc l’omplis d’aigua. Gira el test regularment per evitar que les vares s’inclinin cap a la llum. Les temperatures fresques ajudaran a què les flors durin més temps.

Després de la floració. Quan les flors s’hagin marcit, talla les vares i continua regant. Hi ha qui recomana aplicar un fertilitzant líquid equilibrat cada 7-10 dies. S’ha d’interrompre el reg quan les fulles comencin a posar-se grogues. Per donar descans als bulbs deixa que el substrat s’assequi i porta’ls al seu test a un lloc fresc i fosc durant un parell de mesos. Hauràs de renovar la capa superior del substrat. S’han de canviar de test cada dos o tres anys.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí