Iguals davant la llei

Jofre Llombart.  Periodista
410

Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els Mossos d’Esquadra, que no tenen dret a tenir les dades de l’Europol sobre terroristes que sí tenen la Guàrdia Civil i l’Ertzaintza.

Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els 450 catalans aspirants a ser Mossos d’Esquadra, que deixaran de ser-ho perquè el Ministeri d’Hisenda vol que la Generalitat en contracti 50 i no 500.

Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els bascos i els navarresos, que disposen d’un sistema fiscal propi i poden disposar dels diners recaptats per usar-los quan vulguin.

Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els canaris, que paguen un IVA del 7% allà on la resta de ciutadans paguen un 21%.

Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els usuaris de Renfe de Catalunya, on Foment ha invertit un 10% del previst davant del 110% de Cercanías Madrid.

Tots els espanyols són iguals davant la llei menys Florentino Pérez, que, en lloc de pagar una indemnització per provocar terratrèmols, cobra de l’administració pública per un projecte fallit.

Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els espanyols que van blanquejar diners gràcies a l’amnistia fiscal que la mateixa llei diu que és il·legal, però no han hagut de pagar el que s’han estalviat aquest temps en impostos.

Tots els espanyols són iguals davant la llei menys els universitaris andalusos, que, si aproven un curs, els regalen el següent.

Tots els espanyols són iguals menys els extremenys, que, si es canvien els mobles per mobles fabricats a Extremadura, el govern extremeny els paga 200 euros.

On sí són iguals davant la llei tots els espanyols és en la pobresa energètica perquè el Parlament de Catalunya va aprovar-ne una que impedia tallar l’aigua, el gas i la llum a les famílies pobres durant els mesos d’hivern. Però el TC la va tombar precisament perquè tots els espanyols han de ser iguals davant la llei. I això mateix amb els impostos per a pisos buits, per a centrals nuclears, la taxa per a gran dipòsits bancaris o la prohibició del fracking.

Tots els espanyols són tan iguals davant la llei que els catalans no poden votar sobre el futur polític de Catalunya, però els catalans no poden votar si Euskadi pot tenir un sistema fiscal propi, Canàries un IVA propi i Andalusia uns beneficis universitaris propis. I quan Catalunya va votar una llei per encaixar a Espanya (Estatut), Espanya va inhabilitar la llei. I ara, malgrat els intents de fer entrar el referèndum per la via de la llei, aquest dret es nega apel·lant a la llei. Perquè en el fons tots els espanyols són iguals davant la llei. Concretament, la llei del més fort.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí