Inauguren l’exposició ‘Mataró Potatoes. El temps de la patata del Maresme’

Text: Redacció
635

Va haver-hi un temps en què l’horta maresmenca va conquerir les cuines internacionals amb la seva “Royal Kidney”, la patata primerenca que, gràcies a la bonança del clima i a la modernització dels camps, aconseguia arribar al mercat europeu abans que les seves competidores. L’esplendor de les “Mataró Potatoes” es recupera ara en l’exposició que ha organitzat l’Arxiu Comarcal del Maresme. La Mostra va inaugurar-se el passat dissabte 15 de juliol amb una padrina molt especial, la cuinera santpolenca Carme Ruscalleda.

L’exposició ‘Mataró Potatoes. El temps de la patata al Maresme’ és una aproximació documental al segle XX, en què la comarca del Maresme va ser pionera en la producció i exportació del tubercle més popular del regne vegetal. L’Arxiu Comarcal ha rescatat documents i imatges que mostren el cultiu i l’organització de la pagesia per dur a terme la comercialització i exportació de les patates primerenques.

L’Arxiu ha comptat amb la col·laboració de Productes de la Terra Maresme, el projecte del Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona i de l’Ajuntament de Mataró.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí