Llavors per incorporar a la teva dieta

Text: AMIC
142

Les llavors han arribat a convertir-se en un element indispensable en alguns plats i restaurants. Però hi ha molts altres tipus de llavors i cadascuna d’aquestes aporta uns valors nutritius diferents:

Les pipes de carbassa ajuden a contrarestar els nivells baixos d’estrògens, per la qual cosa poden ajudar a les dones en l’etapa de la menopausa, controlant els fogots, millorant l’estat d’ànim i atenuant les migranyes. També són beneficioses pel sistema cardiovascular, equilibrant els nivells de colesterol; i prevenen dels problemes de pròstata.

La quinoa és una llavor amb alts continguts nutritius: té molta proteïna, és rica en calci, magnesi i manganès, i és una bona font de vitamina B i E i fibra.

Les llavors de cànem són riques en proteïna, àcids grassos i vitamina E. El seu alt nivell de fibra i, la varietat d’amonoàcids i fitosterols que conté fan que sigui considerada un súper aliment.

Altament energètiques i riques en omega 3 i antioxidants, les llavors de chia són recomanades per millorar el rendiment esportiu i una opció per disminuir la ingesta de sucre. A més, la seva versatilitat fa que es puguin incorporar a molts plats: des de batuts fins a hamburgueses.

Amb importants component nutricionals com el calci, el magnesi, el zinc, la fibra, el ferro, la vitamina B1 i el fòsfor, les llavors de sèsam poden combatre el colesterol dolent. En general poden ajudar a prevenir molts problemes de salut, influint els símptomes premenstruals.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí