Ja em moco sol!

Text: ISSA
545

Tenir els mocs acumulats al nas és una causa de sinusitis, otitis, problemes respiratoris, etc., però sabies que també poden provocar problemes de logopèdia? Aprendre a mocar-se correctament té especial importància en la canalla perquè si no ho fan prou bé es poden convertir en “respiradors bucals” i repercutir negativament en el seu llenguatge i, fins i tot, en els aprenentatges escolars.

Divendres 20 d’octubre a les 18h.
Duració: 1 hora 30 min. | De 6 a 10 famílies.
Recomanat a nens de 3 a 5 anys. | Preu: 25 €/família.

A la Cínica ISSA de Mataró, el divendres 20 d’octubre es realitzarà una xerrada sobre els mocs acumulats al nas dels nens. En aquesta xerrada coneixerem les conseqüències negatives, a curt i llarg termini, d’aquest problema en relació a la salut, al creixement oro-facial i de les dents, al desenvolupament del llenguatge, la postura corporal, etc. Aprendrem un mètode, disposarem de material i de recursos per facilitar als infants l’aprenentatge de la seva higiene nasal d’una manera lúdica i eficaç a l’hora.

Els nens petits passen moltes hores al dia fora de casa i la neteja dels mocs, cosa necessària habitualment, sol considerar-se com una nosa a solucionar en el moment que ens n’adonem, més que un aprenentatge al qual s’hi ha de dedicar temps i constància. És important que els adults que tenen cura dels infants prenguin consciència de la necessitat i el valor que té l’aprenentatge de la higiene nasal, per a solucionar molts problemes que es donen en el dia a dia i que, aparentment, no sembla que hi estiguin relacionats: retard en l’aparició del llenguatge, mala pronunciació, falta d’atenció, dificultats per menjar, per dormir… La neteja del nas habitual pot evitar també, altres problemes que poden aparèixer més tard: maloclusions dentàries, males postures, etc.

En un ambient distès, pares i fills assajareu estratègies i tècniques per fer una higiene nasal eficaç, jugant amb el conte-joc “En Max i el moc Muk”. Junts adquirireu recursos que facilitaran la motivació dels infants i la instauració d’aquest hàbit tan saludable.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí