Joves amb valors

Francesc Raventós.  Economista
354

Encara que sabem que no es pot generalitzar, moltes vegades es critica els joves com si aquests fossin un sol grup. Es diu que no volen assumir responsabilitats, que només s’interessen per divertir-se, anar a concerts musicals, a festes fins a altes hores de la nit, veure alcohol, flirtejar amb la droga, viure dels pares, estar tot el dia connectats amb el mòbil… En resum, que passen de tot.

Sabem que aquesta visió no és certa, doncs tots coneixem molts joves que són bons estudiants, responsables, respecten els seus pares, s’interessen pels altres, són solidaris i participen en centres socials, culturals o ONG.

També sabem el drama que molts joves pateixen a l’incorporar-se com adults a la societat. Aviat s’adonen de la manca d’oportunitats, de la dificultat de trobar feina i si la troben, acostuma a ser poc engrescadora i precària, cosa que impossibilita tenir un projecte de futur. I quan no es disposa d’ingressos regulars suficients i d’un habitatge és difícil crear una relació sentimental estable o agafar compromisos.

Recentment, però, hem tingut l’oportunitat de constatar com el nombre de joves responsables a Catalunya és molt ampli. Quan les circumstàncies els ha ofert una causa en la que creuen i els motiva, s’hi han llençat de tot cor i han donat el millor de si mateixos.

Entusiasma veure milers i milers de joves compromesos en un objectiu comú. De cop, han emergit valors que semblava que tenien amagats: defensar una causa amb fermesa, altruisme, sacrifici, compromís, pacifisme i sentit de responsabilitat. A partir d’aquí han demostrat la seva creativitat, treball col·lectiu, valentia, generositat i capacitat d’improvisació davant de circumstàncies adverses.

Amb pocs dies hem descobert que ha aflorat un immens capital humà, que enriqueix la societat catalana, i a la qual els hem d’integrar plenament, i demanar-los que segueixin compromesos a aportar el seu potencial i el seu impuls per construir una societat amb un futur més esperançador per a tots.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí