La capital del Maresme nomena Peret Fill Predilecte de la Ciutat

Text: ACN
212

Va néixer al número 15 del carrer de La Palma de Mataró, el 26 de març de 1935. Avui, als seus 76 anys, es converteix en el primer Fill Predilecte de la Ciutat. Es tracta de Pere Pubill Calaf, conegut popularment com Peret, el gitano català més internacional, rei de la rumba, inventor del ‘ventilador’ i autor d’himnes musicals com ‘Borriquito’, que als 70 va ser número 1 a països com Holanda o Alemanya. Més recentment, amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona ‘92, Peret va compondre ‘Gitana Hechicera’ per explicar al món la fortalesa de la ciutat de Barcelona. Gairebé 20 anys després, i seguint les notes d’aquella rumba olímpica, el nomenament de Peret fa que ara Mataró també tingui molt poder.

El reconeixement que Mataró li ha fet a Peret és la distinció més gran que pot donar la ciutat i que fins ara mai ningú no n’havia estat mereixedor. Peret és el primer Fill Predilecte de Mataró i el seu nomenament ha estat iniciativa d’una dotzena d’entitats culturals i veïnals, encapçalades per l’Associació Cultural Gitana del Maresme.

La ciutat de Mataró li ha concedit aquest honor per la seva trajectòria, que l’ha dut fins a convertir-se en el gitano més internacional que ha tingut mai Catalunya. Peret és considerat el rei de la rumba i l’inventor del ‘ventilador’, una particular manera de tocar la guitarra. Entre els seus mèrits hi ha la participació a Eurovisió l’any 1974 amb ‘Canta y sé feliz’, o a la cloenda de Barcelona’92, amb ‘Gitana Hechicera’.

COMPARTIR