La DO Alella

Quim Giménez.  sommelier
475

Els seus vins són coneguts des de l’època romana. Està reconeguda des de l’any 1954, quan es va crear el Consell Regulador de la DO.

Localització: Província de Barcelona, al nord de la ciutat.

Superfície: Aproximadament 316 hectàrees, tot i que s’ha expandit per la zona del Vallès Oriental. És la més petita de les DO de tota Catalunya.

Clima: Es distingeixen dues zones climàtiques:

  • La zona del Maresme té un microclima mediterrani amb hiverns suaus i estius càlids i secs. La Serralada Litoral actua com a barrera natural condensant la humitat del mar.
  • La zona del Vallès Oriental té un clima més continental.

Terres: La part interior de la serralada té terrenys de composició argilosa que contrasta amb els situats a prop del mar, d’origen granític, el conegut com a “sauló” que té una gran impermeabilitat i una retenció solar alta que facilita la maduració del raïm.

Varietats:

  • Blanques: Pansa blanca, garnatxa blanca, picapoll, chardonnay, macabeu, parellada, moscatell i chenin blanc. Que donen lloc a vins afruitats i frescos.
  • Negres: Garnatxa negra, garnatxa peluda, ull de llebre (tempranillo), cabernet sauvignon, merlot, pansa rosada, pinot noir i syrah. Dels quals el resultat són vins joves i de criança, caves espumosos i de qualitat i vins dolços de reconegut prestigi internacional.

Entre les bodegues destaca Alella Vinícola, obra de l’arquitecte modernista Jeroni Martorell.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí