La nova Biblioteca Pública del Masnou triplica el seu espai

Text: Redacció  // Foto: Ajuntament Masnou
333

Inauguració biblioteca MasnouEl president de la Diputació, Antoni Fogué, el director general de Cooperació Cultural, Norbert Tomàs i Bilbeny, i l’alcalde del Masnou, entre d’altres autoritats, van inaugurar el passat 19 de març l’ampliació de la nova Biblioteca Joan Coromines.

La renovació i l’ampliació és tan important que gairebé es pot parlar d’una nova biblioteca municipal. Els més de 2.000 metres quadrats de què disposa l’equipament actual gairebé tripliquen la superfície de què es disposava fins a aquesta intervenció, amb la qual cosa ja es pot donar resposta i satisfer les necessitats d’un servei amb una gran acceptació entre la ciutadania.

Pel que fa a xifres de la biblioteca masnovina, el 2009 va tenir 59.500 visites, 61.000 préstecs, 15.130 usuaris i usuàries d’Internet, i 3.312 connexions de Wi-Fi. També, però, s’ha ampliat el fons, que arriba als 40.000 volums. Hi ha serveis d’autoescolta i autovisionament, ordinadors per a persones adultes (12) i per a infants (5), Wi-Fi també a la sala infantil, zona de còmic i sala de conferències. A més, la bústia per retornar documents funcionarà durant 24 hores al dia els 365 dies de l’any.

Una altra peculiaritat de la nova Biblioteca Municipal Joan Coromines és que centralitza tot el fons de nàutica, procedent del Museu de Nàutica del Masnou, amb la qual cosa aquest equipament esdevindrà la primera biblioteca especialitzada en aquest àmbit de la xarxa de biblioteques municipals de la Diputació de Barcelona.

Pel que fa a d’altres intervencions en l’equipament cal destacar les que s’han fet en matèria de construcció i distribució, que han seguit el criteri de portar les zones de lectura cap a les façanes, per poder gaudir de llum natural, i de col·locar a l’interior les prestatgeries per aconseguir, així, un espai diàfan, amb parets de vidre per dividir els espais.

Aquesta sensació d’espai obert es reforça amb la il·luminació. A les 8 lluernes existents se n’han afegit 11 de noves d’il·luminació artificial a l’eix central. I perquè la lluminositat no esdevingui un problema d’enlluernament, s’hi ha instal·lat un cortinatge que alhora proporciona una estètica més dinàmica.

Els paviments són de linòleum, un material de gran flexibilitat que contribueix a crear un bon nivell de confort acústic, i s’hi poden distingir 4 zones de tonalitats diferents per marcar cada un dels àmbits de l’equipament. El mobiliari és de color blanc i negre majoritàriament, ja que només s’ha introduït el color en determinats elements, com en algunes cadires, la senyalística, els carros i les lletres identificatives de l’equipament.

A més, coherent amb les tendències actuals, el control del consum energètic també s’ha tingut en compte, amb sistemes de graduació de la intensitat de la il·luminació i de detecció de CO2 per adaptar el consum a l’aforament i l’ús.

COMPARTIR