La Temporada Estable de teatre i dansa ve carregada d’espectacles de primera línia

Text: Ajuntament de Mataró
231

La programació de la Temporada Estable de teatre i dansa arriba amb un conjunt d’espectacles d’alt nivell que es donaran cita al Teatre Monumental. La Direcció de Cultura elabora la programació amb l’objectiu d’apropar dramatúrgies brillants a la ciutat de Mataró perquè el públic pugui gaudir-ne. Directors reconeguts, un repartiment exemplar i textos de gran qualitat artística conformen la cartellera d’aquesta temporada que comença el 28 de gener i s’allarga fins a l’1 de maig.

El tret d’inici de la temporada el donarà “La desaparició de Wendy”, el 28 de gener a les 20.30 h. Obra de Josep M. Benet i Jornet, i sota la direcció d’Oriol Broggi, narra la història d’una companyia de teatre que està a punt de començar la representació infantil de l’obra Peter Pan, però un problema amb els decorats els obliga a fer un canvi sobtat de repertori i caldrà distorsionar una mica l’argument. Els intèrprets són Joan Anguera, Diana Gómez i Mar del Hoyo, entre d’altres. “La desaparició de Wendy” ha obert la Nova Sala Beckett, i la seva inclusió en la temporada estable s’ha fet en homenatge al dramaturg Benet i Jornet.

Els dies 10, 11 i 12 de febrer arriba “Wasted”, una peça que experimenta amb les relacions de l’escena amb el públici amb l’espai. Per això, l’acció teatral i els espectadors es barregen a l’escenari. L’obra és de Kate Tempest i Íntim Produccions. Aquest espectacle va ser la sorpresa de la Fira Tàrrega de l’any passat, convertint-se en la representació estrella de l’esdeveniment.

“Rhümia”ha estat l’espectacle guanyador del Gran Premi BBVA al Millor espectacle de circ 2016. El músic, clown i artista plàstic Mauro Paganini pren el relleu de Guillem Albà i aporta noves dimensions a una companyia “inestable” de pallassos amb grans dosis de tendresa i emoció. La direcció i dramatúrgia va a càrrec de Martí Torras. Aquest espectacle està adherit al programa Apropa Cultura i es podrà veure el 5 de març a les 19 h.

El 25 de març a les 20.30 h arriba “El Padre”, amb l’actuació d’Héctor Alterio. Obra de Florian Zeller i sota la direcció i adaptació de José Carlos Plaza. El text tracta un tema delicat, la pèrdua de la realitat a la vellesa, i la soledat. És una obra escrita per a un actor, i Héctor Alterio ha rebut les millors crítiques per la seva actuació.

“L’Hostalera”és una comèdia plena de preguntes sobre el sexe, l’enamorament, l’amor… L’obra és de Carlo Goldoni i Pau Carrió la dirigeix. El dia 8 d’abril, a les 20.30 h, es podrà veure l’obra que explica la vida de la Mirandolina, una hostalera que regenta el negoci familiar que va heretar del seu pare.

La cirereta del pastís de la temporada la posaràel dia 1 de maig a les 19 h “Infàmia”,de Pere Riera, que n’és l’autor i director. Els actors Emma Vilarasau i Jordi Bosch la protagonitzen, juntament amb Francesc Ferrer i Anna Moliner. Els quatre donen vida als protagonistes de l’obra, quatre actors, dos veterans i dos joves aspirants que lluiten per fer-se un lloc en el complicat món del teatre.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí