La VI Setmana de la Salut presenta Vilassar de Mar com a municipi cardioprotegit

Text: Ajuntament de Vilassar de Mar
169

La inauguració de la Setmana de la Salut serà el 28 de març (19 h), a l’Espai Cultural Can Bisa, amb la presentació dels resultats de l’estudi d’hàbits relacionats amb la salut dels adolescents de 4t d’ESO dels instituts de Vilassar de Mar. Després hi haurà un tastet de formatges i un refrigeri/aperitiu. La Setmana comptarà amb xerrades sobre temes diversos com ara la seguretat dels infants a Internet, alimentació infantil, com deixar de fumar, ergonomia, sòl pelvià així com amb tallers de primers auxilis, cuina o relaxació, entre d’altres, a més d’una festa, el dia 1 d’abril, que tindrà com a escenari central el pati de l’escola Pérez Sala, on les Ampes de les escoles i diferents empreses faran tallers adreçats principalment als infants centrats en la donació de sang i els primers auxilis. La festa coincidirà amb una Marató de donació de sang, de 10 del matí a 10 de la nit, del Banc de Sang i Teixits, on l’any passat es van recollir 282 donacions, i on enguany es farà la presentació del projecte Vilassar de Mar, municipi cardioprotegit.

A més de les activitats programades, durant tota la Setmana hi haurà portes obertes a les activitats del programa municipal d’activitats físiques dirigides i a algunes de les que es fan a la Piscina Municipal, al gimnàs FitSport o al Judo de l’Ateneu (consultar programació). A més, els centres educatius faran activitats especials per transmetre a l’alumnat hàbits saludables com ara tallers de cuina, de reanimació cardiopulmonar (RCP) o sortides per les rutes saludables, entre d’altres.

Es poden consultar els actes programats aquí.

14 desfibril·ladors fan Vilassar de Mar municipi cardioprotegit

L’Ajuntament, mitjançant la Regidoria de Promoció de la Salut, està instal·lant Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA) a diversos punts del municipi per convertir Vilassar de Mar en municipi cardioprotegit. En total, Vilassar de Mar tindrà 14 desfibril·ladors, dels quals sis s’adquireixen amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, un el cedeix l’empresa Neo Salut, dos interiors que estaven al camp municipal de futbol i al Club Nàutic −a través d’un acord amb l’Ajuntament− es col·locaran a l’exterior, i la resta pertanyen als equipaments que els tenen, és a dir, Centre Cívic Lluís Jover, Piscina i CAP.

El dissabte 1 d’abril, durant la Marató de Sang de la Setmana de la Salut, es presentarà el projecte per sensibilitzar la població de la importància de tenir a prop un DEA i facilitar la informació necessària per a una ràpida intervenció ja que el temps de resposta davant d’una aturada cardiorespiratòria és essencial per salvar una vida. Per presentar-ho d’una forma original, s’han preparat dues activitats al pati de l’escola Pérez Sala que requereixen de la participació ciutadana. La primera, a les 13 h, serà una flashmob, a ritme de la cançó Stayin’ Alive, dels Bee Gees, fent coincidir els moviments de reanimació cardiopulmonar amb la tornada de la cançó, i la segona, a les 18 h, fent un Mannequin Challenge, amb el repte que sigui el més gran de Catalunya i on s’espera la presència de les entitats del poble.

Amb l’objectiu que tothom pugui conèixer com funcionen els DEA, l’Ajuntament té previst organitzar cursos de formació adreçats a la ciutadania en general però també a col·lectius específics com els i les joves dels instituts o les entitats esportives, entre d’altres.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí