L’escola Mar Nova de Premià de Mar tornarà a ofertar la línia de P3

Text: Redacció / AMPA AMPA Escola Mar Nova
306

El passat 20 de febrer, en una trobada a tres bandes a la seu del Departament d’Ensenyament a Barcelona, es tancava un dels darrers conflictes més rellevants en matèria educativa del Maresme. El Secretari de Polítiques Educatives, Antoni Llobet, l’Alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, i el tinent d’alcalde David Gutiérrez, i tres pares de l’escola Mar Nova consensuaven la suspensió, sense data de caducitat, del tancament de l’escola Mar Nova de Premià de Mar.

Segons declaracions, aquell mateix dia a la seu central del Departament d’Ensenyament, el secretari general Llobet i pares del centre coincidien en destacar que l’eix vertebrador de la trobada va ser la voluntat de defensar l’esperit de la resolució que el passat octubre va aprovar el Parlament de Catalunya en la que s’instava el govern a aturar el tancament de la Mar Nova i engegar un procés d’anàlisi del mapa escolar premianenc, tot activant un procés participatiu en el si de la comunitat educativa. L’ajuntament de Premià de Mar assumeix l’encàrrec del Departament d’iniciar els treballs de diagnosi del mapa i tenir unes primeres conclusions aquest proper desembre.

Mentrestant, i confirmat pel propi departament i els pares assistents a la trobada, l’escola Mar Nova tornarà a ofertar la línia de P3 per a aquest proper període de preinscripció establert entre el 23 de març i el 4 d’abril. També és va acordar treure la Mar Nova de la provisionalitat amb la que s’ha trobat aquests darrers cursos i de no prendre cap decisió a l’espera de les conclusions sobre la diagnosi de necessitats del mapa escolar i del paper de cada un dels centres públics i concertats del municipi.

D’aquesta manera l’escola Mar Nova, centre amb 9 anys d’història i un projecte educatiu innovador, basat en projectes i racons, sense assignatures, llibres de text ni deures, podrà realitzar la seva jornada de portes obertes prevista per la tarda del proper 15 de març. Un centre educatiu amb una AMPA caracteritzada per una capacitat de mobilització molt important i que no ha llençat la tovallola en cap moment. Diverses accions com defensar una ampliació dels mòduls prefabricats en els que està allotjada l’escola, reclamar un servei de menjador ecològic i de proximitat i finalment oposar-se a una integració amb un altre centre, són una clara mostra d’aquesta capacitat de mobilització. Recordem que el passat 16 de febrer un grup de mares i pares, acompanyats per membres de la FAPAC, sindicats i entitats de renovació pedagògica es tancaven durant 30 hores a les dependències dels serveis territorials d’ensenyament a Mataró. Precisament, dues trucades telefòniques entre l’AMPA i el secretari de polítiques educatives, Llobet, van aconseguir finalment aturar aquest tancament a canvi d’una trobada decisiva per resoldre definitivament el conflicte.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí